ceturtdiena, 2017. gada 10. augusts

Kā nepārmaksāt par pārtiku?


Ikdienas steigā mēs ļoti reti aizdomājamies par to, cik daudz naudas iztērējam. To visbiežāk cilvēki pamana tikai mēneša beigās, kad līdz algai vēl ir pāris dienas, bet naudas vairs gandrīz nav. 
Neapšaubāmi, ka viena no ikdienas pozīcijām, kurai ir nepieciešams novirzīt visvairāk naudas līdzekļu, ir pārtika. To cilvēki iegādājas katru dienu, tomēr tikai retais ir lietas kursā par dažādiem knifiņiem attiecībā uz pārtikas iegādi, lai nebūtu jāpārmaksā par tās iegādi.

Pērc tikai tik, cik tev vajag

Ļoti bieži cilvēkiem ir tendence iegādāties pārāk daudz pārtikas, kurai attiecīgi pēc laika beidzas derīguma termiņš, tāpēc nepieciešams to izmest. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi iegādāties tikai tik pārtikas, cik tiešām varēsi izlietot, pretējā gadījumā tu tāpat to izmetīsi, un tā ir lieki izmesta nauda. Tādā veidā varēsi ietaupīt un nebūs nepieciešams ātrais kredīts, lai varētu izdzīvot līdz algas dienai.

Pērc komplektus

Protams, ir arī lietas, kuras vari iegādāties vairumā, tāpēc tās ir daudz izdevīgāk iegādāties komplektos. Tas attiecas, piemēram, uz dzeramo ūdeni. Viena ūdens pudele tev izmaksās daudz vairāk nekā, ja iegādāsies iepakojumu ar dzeramo ūdeni.
Protams, šis padoms attiecas tikai uz tādām precēm, kurām nav derīguma termiņa vai arī par kurām zini, ka, piemēram, nedēļas laikā tās noteikti izlietosi. Pretējā gadījumā nav jēgas izmest naudu par lietām, kuras tāpat pēc nedēļas būs jāizmet.

Uz veikalu dodies ar plānu

Dodoties uz veikalu ir ļoti svarīgi pieturēties pie konkrēta plāna. Vislabāk būtu jau iepriekš izdomāt, ko vēlies vakarā pagatavot. Piemēram, ja esi izlēmis, ka vakarā vēlies pagatavot auksto zupu, tad veikalā nepieciešams meklēt zupai nepieciešamās sastāvdaļas un izvairīties no dažādiem liekiem un nevajadzīgiem pirkumiem, kuri tikai sadārdzinās visu šo pasākumu.
 Ļoti bieži ir redzēta situācija, ka cilvēki mēneša laikā iztērē dažādiem niekiem pārāk daudz, tāpēc mēneša beigās ir nepieciešams, piemēram, ātrais kredīts internetā no https://www.ferratum.lv/lv/blog/sms-kredits-vai-atrakais-kredita-veids vai arī rodas nepieciešamība aizņemties no radiem vai draugiem.

Veic pirkumus retāk

Noteikti esi redzējis, ka ir cilvēki, kas uz veikalu dodas iepirkties tikai reizi nedēļā. Nedēļas sākumā viņi iegādājas visas pamatlietas, kuras būs nepieciešamas nedēļas garumā, un tad atlikušajā laikā viņiem atliek tikai iegādāties dažādas vienkāršas lietas, piemēram, pienu un maizi, ja tas jau izlietots.

Šie ir tikai daži padomi, kas noderēs ikvienam cilvēkam, kurš vēlas gudri iepirkties, lai varētu ietaupīt. Pārtika tik tiešām ir viena no lietām, kurai mēneša laikā tiek veltīti lielākie naudas līdzekļi, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai to iegāde notiktu gudri un nevajadzētu pārmaksāt. 
Savukārt ietaupīto naudu varēsi izmantot, piemēram, iegādājoties kādu jau sen kārotu lietu vai arī dotos izbraucienā ar draugiem vai ģimeni!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru