pirmdiena, 2019. gada 29. aprīlis

Guļammaisa meklējumos: kā izvēlēties labāko?


Līdz ar siltā laika iestāšanos daudzi sāk domāt par pārgājieniem, ekskursijām un cita veida atpūtu brīvā dabā. Taču, lai tā sniegtu tikai pozitīvas emocijas, nepieciešams kārtīgi sagatavoties. Pirmkārt jau – sarūpējot nepieciešamo aprīkojumu. Viens no būtiskākajiem elementiem ir guļammaiss. Taču – kā izvēlēties labāko?

Guļammaisi šajā interneta adresē ir dažādi, tādēļ vispirms jau jāizvērtē, kādam mērķim un kādos apstākļos tas galvenokārt tiks izmantots. Tas arī palīdzēs definēt, kādas ir būtiskākās īpašības, kam guļammaisam jāpiemīt. Kad noteiktas prasības, var ķerties pie svarīgāko kritēriju izvērtēšanas.
Guļammaisa svars
Būtisks aspekts ir guļammaisa svars – īpaši tad, ja guļammaisu plānots nēsāt līdzi, nevis pārvadāt, piemēram, automašīnā. Mūsdienās ražotāji par to īpaši piedomā, izmantojot materiālus un tehnoloģijas, kas nodrošina mazu guļammaisa svaru, vienlaikus neietekmējot tā funkcionalitāti.
Pildījums
Uzmanība jāpievērš arī guļammaisa pildījumam. Arī šajā ziņā pastāv vairāki varianti – gan dabīgie, gan sintētiskie. Viens no populārākajiem sintētiskiem materiāliem ir sintapons. Tas maz uzsūc mitrumu, labi žūst, neaizņem maz vietas. Taču tā kalpošanas laiks ir stipri ierobežots. Jaunākās paaudzes sintētiskie materiāli ir kvalitatīvāki, labi uztur siltumu, ir mitrumizturīgi. Teicami kalpos pat vairākus gadus.
Pie dabīgiem pildījumiem var minēt kokvilnu un dūnas. Taču šajā gadījumā izšķiroša nozīme ir materiāla kvalitātei. Piemēram, guļammaiss, kura pildījumam izmantotas sliktākas kvalitātes dūnas, būs smagāks. Kvalitatīvie dūnu guļammaisi ir vieglāki, taču arī maksā dārgāk. Kas būtiski – dūnas labi uzsūc mitrumu un slikti žūst, tādēļ šāda tipa guļammaisu labāk izmantot sausos apstākļos.
Ārējam guļammaisa klājumam parasti izmanto sintētiskos materiālus – tie ir praktiski, viegli kopjami, mitrumizturīgi un tik ātri nenolietojas.
Komforts
Noteikti jāpadomā arī par to, lai guļammaiss būtu komfortabls. Svarīgi izvēlēties piemērotu garumu, kā arī platumu. Jāraugās, lai guļammaiss nebūtu pārāk šaurs vai vaļīgs. Jāpārliecinās arī, ka tajā ir ērti pagriezties.
Plašu guļammaisu un citu tūrisma preču klāstu atradīsi ne vien specializētos veikalos, bet arī internetā. Izmanto iespēju iepirkties ērti, visu aktuālo piedāvājumu atrodot ātri un vienkārši.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru