Ikdienas steigā ātri pagatavotam ēdienam ir liela vērtība.
Ja steidzamies, tomēr vēlamies apēst kaut ko siltu, jo tas tomēr ir labāk
veselībai un kuņģim, kā ēst aukstu, izmantojam iespēju ēdienu ātri uzsildīt
mikroviļņu krāsniņā. Tā ir ierīce, kas ekonomē gan laiku, gan naudu. Virtuvē
mikroviļņu krāsns neaizņems daudz vietas un to ir vienkārši kopt. Ēdiena
pagatavošanas vai uzsildīšanas laiks ir īss, kamēr elektroenerģijas patēriņš
nebūt būtiski nepieaug. Ar mikroviļņu krāsni iespējams arī gatavot ēdienu, ne
tikai uzsildīt jau gatavu, tāpēc tā ir lieliska ierīce, kas virtuvē pat spēj
aizstāt plīti – ja izvēlamies daudzfunkcionālu un jaudīgu modeli.
Tāpat, visbiežāk izvēlamies tādu ražotāju piedāvātu sadzīves
tehniku, par kuras kvalitāti esam pārliecināti un droši. Samsung saviem
klientiem piedāvā dažādu modeļu mikroviļņu krāsnis, kas apveltītas ar dažādām
noderīgām, praktiskām un ērtām funkcijām, padarot to lietotāju ikdienu daudz
ērtāku un patīkamāku darbojoties virtuvē. Samsung mikroviļņu krāsnīs ar grilla
funkciju iespējams pagatavot ēdienus, sākot no gardiem gaļas ēdieniem un
beidzot ar dažādiem grillētiem dārzeņiem, veselīgam un garšīgam dzīvesveidam.
Pateicoties tam, ka produkti mikroviļņu krāsnī uzsildās
ātrāk, ēdienā saglabājas tajos esošie vitamīni un mikroelementi, kas mums
nepieciešami. Lēni gatavojot ēdienu uz plīts tiek iznīcināti līdz pat 60%
veselīgo vielu, kas ir ēdienā, savukārt gatavojot mikroviļņu krāsnī – tikai
2-25%. Tieši tāpēc mikroviļņu krāsnī gatavojot var iegūt sulīgus un veselīgus
dārzeņus.
Daudzfunkcionālajās mikroviļņu krāsnīs iespējams gatavot
tādus pašus ēdienus, kā uz plīts – gan diētiskus ēdienus, gan veselīgus, gan
mazliet neveselīgus, toties ārkārtīgi garšīgus.
Tāpat mikroviļņu krāsns spēj vēl dažas lietderīgas
funkcijas, ja to izmantojam kā papildinājumu plītij virtuvē – tajā ērti un
vienkārši ir atsaldēt produktus, saglabājot to garšu un struktūru. Sasaldētu
produktu šādi var atkausēt un uzreiz sākt gatavot – nav jāgaida vairākas
stundas tā atkausēšanai.
Ja mīlam ievārījumus, gurķīšu marinēšanu un dažāds
saimnieciskas ziemas krājumu veidošanas darbības, mikroviļņu krāsniņu var
izmantot arī trauku un burciņu sterilizēšanā. Tāpat arī bērna pudelīšu sterilizēšanā,
ja ģimenē ir mazulis.
Ēdiena gatavošanā patērēto laiku un ieguldīto darbu diezgan
būtiski ietekmē trauki un dažādi piederumi. Gatavojot mikroviļņu krāsnī
traukiem jābūt no dielektriska materiāla: porcelāna trauki, karstumizturīgs
stikls, keramika (bez zīmējumiem). Galvenais, nekad mikroviļņu krāsnī nelikt
metālu saturošus traukus, jo tas var izraisīt elektriskās izlādes.
Tas, kāda vadības sistēma ierīkota konkrētajā mikroviļņu
krāsns modelī, būtiski var atvieglot mūsu darbu ar krāsniņu. Pamatā tas ir
elektroniskas sistēmas ar pogu vai sensoru režīmu un digitālu displeju. Ērtāk,
ja vadības sistēmā jau ir iestrādātas dažādas ēdiena gatavošanas programmas,
receptes un konkrēti dažādu ēdienu pagatavošanas parametri.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru