ceturtdiena, 2014. gada 13. februāris

Ap un par smaržu pasauli!


Populārākās vietas, kur parasti uzklāj vai izsmidzina smaržas ir plaukstas locītavas un kakls. Bet vai Jūs zināt kādēļ? Parasti uzklājot smaržas, kur ir pulss, jo tādējādi aromāts būs labāk pamanāmāks. Smaržas uzklāj arī kāju locītavās, krūšu reģionā, roku locītavās. Vēl populāri ir gaisā izveidot smaržu mākoni un iziet tam cauri. Lai to pareizi izdarītu, nepieciešams trīs reizes izpūst smaržas un nostājaties tajā vietā, kur pūtāt smaržas. Svarīgi ir arī nepārcensties ar smaržu lietošanu, jo pārāk daudz smaržas var radīt pretēju efektu cerētajam.


Ēteriskās eļļinas ne tikai pārbauda pret alerģijām, bet tās testē arī uz aromāta pievilcību. Tāpēc tās eļļas, kurām smarža nav laba, smaržu izstrādē neizmanto. Eļļas tiek iedalītas 3 kategorijās – patīkamās, neitrālās un nepatīkamās. Kā jau tika minēts, nepatīkamie aromāti netiek lietoti un izvēlas patīkamāko uz kuras bāzēsies izstrādātais parfimērijas produkts. Tālāk vēlamo eļļu apvieno ar bāzes eļļu un uzpilina uz delnas. Šo vietu nedrīkst mazgāt 12 stundas. Šādā veidā noskaidro to, vai eļļa mēdz izraisīt alerģiskas reakcijas, piemēram, niezi, apsārtumu vai pat nātreni. Ja tiek konstatēts kāds no šiem simptomiem, tad eļļa netiek izmantota un nepieciešams atrast citu ēterisko eļļu uz ko balstīt smaržas izstrādi.

Sieviešu smaržas - http://www.parfumexpress.lv/sieviesu-smarzas/

Smaržu pasaulē ir viegli apmaldīties, tomēr parfimērijas izstrādātāji cenšas darīt visu, lai smaržas ir viegli notirgot, tāpēc tās iedala 3 kategorijās, tādā veidā pārdevējam ir vieglāk palīdzēt klientam. Smaržas sadala jutekliskajās, klasiskajās un delikātajās. Ja pārdevējs ir gana zinošs, kad uzklausa klientu var viegli piedāvāt atbilstošās smaržas, jo pateicoties šīm kategorijām, smaržu pasaulē viegli orientēties ne tikai pārdevējam, bet arī klientam. 
 
Vīriešu smaržas - http://www.parfumexpress.lv/viriesu-smarzas/


Ir svarīgi klausīties ķermenī un saprast tā vajadzības, jo ķermenis pats izstāstīs, ko tas meklē, lai justos komfortabli. Ziemas laikā mūsu maņas, tajā skaitā oža, paliek nedaudz vājākas, tieši tāpēc ķermenim labāk patiks tropiskāki aromāti. Līdz ko mainās gadalaiki, arī mainās mūsu sajūtas un izturēšanās. Pavasaris un vasara ir zināmi kā priecīgie mēneši, jo ziedot visam visapkārt, ziedam arī mēs. Atnākot vēsākam un pelēkākam laikam, arī mūsu garastāvoklis paliek drūmāks un, lai to mainītu, vajag kaut kā iepriecināt savu ķermeni un prātu, piemēram, lietojot patīkamus un siltus aromātus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru