otrdiena, 2014. gada 14. janvāris

Aizdevums pret auto ķīlu



Aizdevuma saņemšana pret dažādiem ķīlas objektiem jau gadiem ir ierasta prakse un nav nekas jauns. Lielākoties, ķīlas priekšmeti un objekti palika aizdevēja īpašumā līdz brīdim, kad aizdevums ir atmaksāts vai arī, ja aizdevuma atmaksa nav iespējama, ķīla paliek aizdevēja īpašumā pavisam. Nekustamais īpašums ir atsevišķa kategorija, jo, piemēram, kā hipotekārā kredīta ķīla, nereti kalpo objekts kā iegādei aizdevums ir ņemts. Piemēram, ja tiek ņemts hipotekārais aizdevums dzīvokļa iegādei, tad dzīvoklis tiek izmantots kā ķīla, taču kredīta ņēmējs tajā dzīvo pat tad, ja pēc būtības dzīvoklis ir bankas īpašums. Salīdzinoši nesen Latvijas iedzīvotājiem ir pieejams aizdevums pret auto ķīlu, bet auto paliek aizņēmēja nevis aizdevēja lietošanā.

Kas piedāvā šādu aizdevumu?

Mogo ir aizdevējs, kas piedāvā aizdevums pret auto ķīlu, turklāt ieķīlātais auto paliek aizņēmēja lietošanā visu aizdevuma laiku. Ar aizņemšanās noteikumiem var iepazīties vietnē www.mogo.lv, kurā var atrast atbildes uz visiem jautājumiem, kas rodas šāda veida aizdevuma sakarā. Mogo piedāvā ne tikai aizdevumu pret auto ķīlu, bet arī kredītu auto iegādei, kā arī kredītu autogāzes iekārtas uzstādīšanai Jūsu automašīnā. Visu šo aizdevumu apjoms ir atkarīgs no ieķīlātās automašīnas vērtības un Jūs varat saņemt aizdevumu līdz pat 90% apmērā no mašīnas vērtības.

Līguma slēgšana.

Aizdevums pret auto ķīlu ir pieejams Latvijas Republikas iedzīvotājiem, kuru īpašumā ir auto, kas nav vecāks par 20 gadiem, kuram darbojas tehniskā apskate un ir OCTA polise. Piesakot aizdevumu, ir jāaizpilda anketa un jāgaida, kad aizdevēja pārstāvis ar Jums sazināsies, lai vienotos par turpmākajām darbībām. Aizdevuma līgumu ir iespējams noslēgt gan klātienē, gan internetā. Atsevišķa maksa par auto novērtēšanu netiek piemērota. Aizdevums nevar tikt piešķirts, ja automašīna, ko vēlaties ieķīlāt ir pirkta līzingā un par to vēl tiek piemērota ikmēneša maksa. Ja aizdevums ir piešķirts, tad vienmēr ir iespēja aizdoto summu atmaksāt pirms termiņa, turklāt par to netiek piemērotas soda procentu maksas kā tas mēdz būt citās kredītiestādēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru