piektdiena, 2015. gada 31. jūlijs

OCTAs polise – obligāta nepieciešamība un drošības garants.



Visas lietas, kas dzīvē ir obligātas, joprojām cilvēkiem šķiet nevajadzīgas un uzspiestas, kas ir nelietderīgas un radītas tikai tādēļ, lai radītu lielus un nevajadzīgus tēriņus. Iespējams, ka šāds uzskats ir saglabājies no Padomju gadiem, kad no visa uzspiestā un obligātā tika meklēti veidi kā veiksmīgi izvairīties. Tad nu vēlamies sacīt, ka mūsdienās tā gluži nav. Piemēram, obligātā apdrošināšana par pāris desmit eiro gadā var pasargāt apdrošināšanas īpašnieku no vairāku tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem, ja ir iestājies kāds no apdrošināmajiem riskiem. runa šoreiz ir vairāk par automašīnu apdrošināšanu, kas ir obligāta prasība visā pasaulē.



Kas ir obligātā apdrošināšana?

Automašīnu obligāto civiltiesisko apdrošināšanu sauc par OCTA un OCTAs polise ir nepieciešama jebkuram mehāniskajam transportlīdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē ne tikai pie mums Latvijā, bet arī citās Eiropas Savienības valstīs un Eiropas Ekonomiskās Zonas teritorijā. Ņemot vērā to, ka ir četri termini uz kuriem ir iespējams šo polisi iegādāties, tad izdevumi nav no tiem lielākajiem un par nelielu samaksu esat ieguvuši drošības garantu gadījumiem, ja piepildās kāds no apdrošinātajiem riskiem. Atšķirībā no KASKO apdrošināšanas, OCTAs polisei nav jānosaka pašrisks ar kādu automašīnas īpašnieks piedalās zaudējumu segšanā, tādēļ, šī polise ir arī nedaudz lētāka par brīvprātīgo KASKO apdrošināšanu.
Garantija mazākiem tēriņiem.

Loģiski spriežot, to, ka apdrošināšana nepasargā no nelaimes, saprot ik viens, bet tomēr, drošāka braukšanas sajūta ir, ja kabatā atrodas OCTAs apdrošināšanas polise. Stresa pilns un norūpējies cilvēks rada daudz bīstamu situāciju uz ceļiem, tādēļ nevajag sevi un citus pakļaut nevajadzīgām un riskantām situācijām. Ja braucat bez obligātās apdrošināšanas, tad varat ne tikai izpelnīties sodu no policijas, bet arī negadījuma laikā šķirties no prāvas naudas summas, lai segtu zaudējumus. Ja esat iegādājies apdrošināšanas polisi, tad par liekiem izdevumiem nav jāuztraucas un arī pašam ir lielāka drošības sajūta sēžot pie stūres. Polises iegāde ir ļoti vienkārša, tādēļ nevajadzētu rasties problēmām ar tās ieguvi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru