piektdiena, 2018. gada 19. janvāris

Universāls, kas der visam (vai neder nekam?)

Atceros laiku, kad mamma iegādājās virtuves kombainu un bija stāvā sajūsmā, plānojot visu, ko nu tagad ar to darīs, ko gatavos un cik maz vietas tas aizņems virtuvē, bet varēs izdarīt visu, ko vien vajadzēs. 

Pagājuši divi gadi un virtuves kombains aizņem patiešām maz vietas – bet praktiski tikpat kā netiek izmantots – uz svētku laiku, kad notiek lielā ēdienu gatavošana un retu reizi vasarās, lai pagatavotu saldējuma kokteiļus. Kāpēc? Vai tiešām virtuves kombaini nekam neder jeb kas der visam, neder nekam? Lasīt vairāk.
Tā gluži nav, tikai, kā ar jebkuru citu ierīci un tehniku, pirms to pērkam, ir vērts padomāt, cik daudz mums tā būs nepieciešama. Noskatot kādu jaunu ierīci, domājam, ka to izmantosim visu laiku, vienmēr un ko tik ar to nesadarīsim. Bet, ar laiku tā sāk krāt putekļus istabas, virtuves vai vannas istabas plauktā (kur nu tai visērtākā vieta), izvelkot to „darbības saulītē” vien retu reizi. 
Vai parocīgāk ir izmantot vairākas ierīces atsevišķi, kas aizņem daudz vietas? Arī jau nē, tomēr virtuves kombaini nav tās vienkāršākās ierīces – tie ir jāsaliek, jātīra, rūpīgi jāmazgā, jāžāvē. Un, ja vien mājās nav trauku mazgājamās mašīnas, kas šo procesu padara daudz vieglāku, var būt nedaudz piņķerīgi.
Tomēr ja ar ēdiena gatavošanu nodarbojamies ikdienā vai patiešām mīlam to darīt – jā, virtuves kombains ir noderīga un parocīga ierīce, kas var aizstāt daudz sīku ierīču un būt universāls palīgs. Tiesa, jāizvēlas arī labs un kvalitatīvs kombains.  
Nav jau tā, ka mūsdienās būtu daudz ļoti lētu un nekvalitatīvu preču (arī virtuves kombainu), tomēr reizēm cenai ir sava nozīme un kvalitātei vēl jo vairāk. Ir budžeta varianti, kas paredzēti kalpošanai noteiktu laiku, ar ierobežotu kapacitāti un iespējām, un tad ir ierīces, kurs cenā ir dārgākas, toties ir gatavotas no ilgtspējīgiem materiāliem, nodrošinās lielisku kvalitāti un augstu sniegumu savu funkciju izpildē. 
Galvenais – maksāt pat kvalitāti, ne zīmolu, arī izvēloties virtuves kombainu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru