pirmdiena, 2018. gada 29. janvāris

Virtuves padomi

Gāzes plīts virsmas virtuvei ir gluži pierasti – lielākoties, agrāk visas plīts virsmas bija gāzes un ļoti daudzos mājokļos (dzīvokļos) pieejama iespēja, pieslēgt gāzes plīts virsmu. Ja nu tomēr nav – daudzi izvēlas gāzes balonu (arī laukos dzīvojošie, jo šādi ir ērti un ātri pagatavot ēdienu, nekurinot malkas plīti, ja tāda ir, katru reizi, kad vēlamies gatavot ēdienu). 

Gāzes plīts virsmas ir ierastas – un kāpēc gan ne, tām ir lieliskas priekšrocības, kas nodrošina gan ērtumu, gan ātru un ērtu ēdiena pagatavošanu. Lai gan iespēju ir daudz, un mūsdienās pieejamas dažādas modernākas plīts virsmas, tomēr gāzes plīts virsmām nevajadzētu uzreiz atmest ar roku, tikai tāpēc vien, ka izvēle ir plaša. Vairāk: https://220.lv/lv/tv-un-sadzives-tehnika/liela-sadzives-tehnika-virtuvei/plits-virsmas
Domājot par priekšrocībām – gāzes plīts virsmas lielākoties ir izgatavotas no emaljēta vai nerūsējoša tērauda, kurā izveidoti gāzes degļi. Un tad vēl čuguna režģis virs tiem. Gāzes plīts virsma ir domāta lietošanai ilglaicīgi – tā nav lieta, kas kalpos vien pāris gadus. Ne velti vēl joprojām sastopamas vecās gāzes plītis un virmas lietošanā. 
Mūsdienās lielisks apvienojums ar gāzes plīts virsmu ir labs tvaika nosūcējs virs tās. Ja agrāk nācās nedaudz pacīnīties ar tvaikiem un nosēdumiem, kas radās ēdiena gatavošanās procesā (atceroties, ka gatavošana uz gāzes, nozīmē gatavošanu uz atklātas liesmas), tad tagad to viegli var novērts ar labu tvaika nosūcēju. Turklāt, gatavojot uz gāzes plīts virsmas, nav nepieciešami speciāli trauki, kā tas ir, piemēram, indukcijas plītij, kas ir liels bonuss.
Šādas plīts virsmas kopšana nav pārāk sarežģīta, lai gan nedaudz grūtāka, nekā citām, tomēr, vieglāk pakļaujas „niknākai” tīrīšanai un, izmantojot dažādus tīrīšanas līdzekļus, arī gāzes plīts virsmu notīrīt nav sarežģīti. Tiesa, gāzes plīts virsma nav tā, ko ilglaicīgi var atstāt bez uzraudzības (sākt gatavot ēst un doties skatīties seriālu), jo tā pati neizslēdzas.
Lai arī izvēles iespējas ir lielas, gāzes plīts virsmas joprojām ir gana pieprasītas un viens no ērtākajiem veidiem ēdiena pagatavošanai mājās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru