ceturtdiena, 2019. gada 25. jūlijs

3 taupīgu cilvēku paradumi, ko iekļaut arī savā dzīvē

Taupīgi cilvēki nereti prot labāk apieties ar savām finansēm un apzinās naudas vērtību. No viņiem var daudz ko mācīties, turklāt laikā, kad iepirkšanās ir tik vienkārša, ka to var izdarīt ar pāris klikšķiem internetā, ir svarīgi apzināties, ka Jūs nevarat iegādāties visu, un to arī nevajag darīt.

Ir jāstājas pretī kārdinājumiem un jāizvairās no naudas izšķērdēšanas. Un tajā pašā laikā ir jāsaprot, kuras ir tās lietas, un kuri ir maksājumi, kas patiešām nepieciešami. Ja arī Jūs vēlaties iemācīties dzīvot iekļaujoties savā budžeta un netērēt naudu par nevajadzīgām lietām, tad, lūk, turpinājumā pāris taupīgu cilvēku paradumi, kurus iekļaut arī savā dzīvē!

Dzīvošana zem saviem līdzekļiem

Patiesībā daudzi bagāti cilvēki nelielās ar to, kas viņiem ir. Un, lai arī viņiem ir pietiekami daudz naudas, lai atļautos, piemēram, luksusa preces, viņi tās neiegādājas, bet drīzāk izvēlas dzīvot pieticīgākās mājās, braukt ar parastākām automašīnām. To vajadzētu mācīties arī Jums! Taupīgiem cilvēkiem nereti ir žēl pārmaksāt par lietām, kuras tikai vizuāli ir labākas, jo arī lētākas alternatīvas pilda savu funkciju.
Ja arī Jūs vēlaties kļūt nedaudz taupīgāks, padomājiet, vai, piemēram, patēriņa kredīts internetā (uzzināt vairāk interneta vietnē) Jums patiešām ir tik nepieciešams, lai iegādātos, piemēram, dārgāka zīmola preci! Varbūt labāk ir netiekties pēc dārgajiem produktiem, bet iemācīties rūpīgāk izvērtēt savus pirkumus un to nepieciešamību, plusus un mīnusus?

Naudas nešķērdēšana apģērbam, apaviem un ēdienam

Bez šaubām bez pārtikas mēs nevarētu dzīvot, taču vai tiešām Jums par to būtu jātērē tik daudz naudas, cik tērējat tagad? Veikalos produktiem tiek likts uzcenojums, taču, piemēram, tirgū tos pašus produklus (dažkārt pat vēl labākas kvalitātes) iespējams iegādāties par zemāku cenu. Ja vēlies ietaupīt naudu, tad biežāk pievērs uzmanību akciju produktiem lielveikalos vai iegādājies pārtikas produktus tirgū!
Tas pats attiecas arī uz apģērbu un apavi. Vai tiešām iztērēt pusi savas algas jaunā apģērbā ir pamatoti? Nereti mums jau mājās ir pilns skapis ar dažādām dēbēm, tikai vēlamies sevi iepriecināt ar, piemēram, krāsaināku džemperīti vai sporta apaviem, kurus tikko redzējām reklāmā. Taču taupīgi cilvēki neuzķeras uz mārketinga trikiem, un viņi nevēlas tērēt naudu par lietām, uz kurām iespējams ietaupīt. To vajadzētu darīt arī Jums!

Norēķināšanās ar skaidru naudu

Nu jau arvien biežāk dzirdam ieteikumu maksāt tikai skaidrā nauda. Tas saistīts ar to, ka, norēķinoties ar karti, mēs vizuāli neredzam savu naudu, līdz ar to ir grūtāk sekot līdzi naudas plūsmai un sevi ierobežot brīžos, kad naudas kļūst maz.
Ja arī Jūs katrā iepirkšanās reizē veikalā vēlaties būt pārliecināti, ka naudas pietiks gan produktu iegādei šajā reizē, gan nākamajā veikala apmeklējuma reizē, tad izņemiet naudu no bankas konta un pēc iespējas centieties norēķināties par precēm un pakalpojumiem tikai skaidrā naudā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru