trešdiena, 2019. gada 31. jūlijs

4 ieteikumi, kā iegūt labāku darbu

Liela daļa cilvēku noteikti domā, ka viņi jau ir atraduši ļoti labu darbu. Tomēr laikam ejot, var rasties nepatika pret esošo darbu – pārāk maza samaksa, kas var novest parādos, piemēram, web lapā. Arī sliktas attiecības ar kolēģiem vai vadību var radīt nepatiku pret darbu. Taču atrast labāku darbu ne vienmēr ir viegli. 

Bailes no tā, ka iespējams nesanāks atrast labāku darba vietu, bieži vien cilvēkus attur pat no mēģināšanas mainīt savu ierasto ikdienu. Tomēr, ja cilvēks vēlas būt pa īstam laimīgs un apmierināts, tad viņam ir jādara tas, kas patīk, proti, jāstrādā darbs, kas rada prieku un vēlmi katru rītu uz to doties. Bet kā iegūt labāku darbu, ja esošais neapmierina? Raksta turpinājumā atradīsi 4 ieteikumus, kā to izdarīt.
  1. Pārliecinošs CV
Tavs CV ir pirmais, ko darba devējs pamana. Tāpēc tam ir jābūt tādam, kas uzrunā un paliek atmiņā. Uz konkrēto vakanci noteikti tiek saņemti daudzi pieteikumi, tāpēc, ja vēlies, lai darba devējs Tevi pamana, tad noteikti piedomā pie sava CV. Kā arī pārliecinies, lai tas būtu lietišķā stilā, kā arī bez gramatikas kļūdām. Ja līdz šim Tavs CV nav bijis visai uzrunājošs, tad nav arī brīnums, ka nevari atrast citu darbu.
  1. Pilnveidojies
Ar kādas skolas absolvēšanu nekas vēl nebeidzas. Savas dzīves laikā ir nemitīgi jāmācās un jāpilnveidojas. Jo izglītotāks un dzīves gudrāks Tu būsi, jo labāku darbu varēsi iegūt. Šobrīd ir pieejami daudz un dažādi gan kursi, gan semināri, kurus apmeklēt un iegūt jaunas zināšanas. Atliek vien izmantot pēc iespējas vairāk.   
  1.  Pierādi sevi ikvienā darba vietā
Pat ja Tev esošais darbs nepatīk, pierādi sevi pēc iespējas labāk. Tu nekad nevari zināt, kādas iespējas Tev var parādīties. Iespējams, ka iegūsi paaugstinājumu. Ir darba vietas, kurās prasa rekomendācijas no iepriekšējās darba vietas. Ja būsi sevi pietiekami labi pierādījis, Tev būs labas rekomendācijas, ko iesniegt nākamajā darba vietā.
  1. Sagatavojies intervijai
Intervija ir nākamais solis līdz darba iegūšanai. Tātad, ja esi uzaicināts uz interviju, tad Tavs CV darba devējam noteikti ir palicis atmiņā. Taču ir ļoti svarīgi sagatavoties arī intervijai. Esi pārliecināts, laipns, izrādi interesi par šo darba vietu, kā arī atbildi uz visiem jautājumiem, ko darba devējs Tev uzdod. Vislabāk būs, ja Tu iepriekš noskaidrosi pāris faktus par uzņēmumu, jo darba devējs intervijas laikā var Tev jautāt, vai zini kaut ko par šo darba vietu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru