pirmdiena, 2019. gada 30. septembris

Pārvākšanās uz jaunu mājvietu: ko Tev vajadzētu zināt?

Pārvākšanās uz jaunu mājvietu vienmēr ir satraucoša – būtībā tas ir jauns sākums. Un tomēr ir daudz aspektu, kas jāņem vērā, pārvācoties uz jaunu dzīvesvietu. Lūk, daži svarīgākie no tiem. 

Durvju slēdzeņu maiņa
Neatkarīgi no tā – mājoklis ir Tavā īpašumā vai arī esi īrnieks, jutīsies daudz drošāk, ja mājokļa durvju slēdzenes tiks nomainītas pret jaunām. 
Jaunā dzīvesvietas adrese
Savlaicīgi padomā arī par to, kam būtu svarīgi zināt Tavu jauno dzīvesvietas adresi – piemēram, uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem, no kuriem regulāri saņemat rēķinus un citu svarīgu informāciju. 
Pārkārtošana 
Iespējams, Tava jaunā mājvieta jau ir tieši tāda, kā Tev patīk. Tomēr, ļoti iespējams, nepieciešami kādi uzlabojumi. Tie jāiekļauj aktuālo darbu sarakstā, turklāt jārēķinās arī ar zināmām izmaksām. Daudzus darbus var paveikt paša spēkiem, taču ar dažiem uzdevumiem bez speciālistu palīdzības galā netiksi. Piemēram, ievācoties jaunajā mājoklī, var būt nepieciešami santehniķa un elektriķa pakalpojumi. 
Pārvākšanās uz jaunu dzīvesvietu parasti prasa ievērojamus ieguldījumus – un, ja budžets ir ierobežots, nāksies izvirzīt prioritātes un mazsvarīgos darbus atlikt. Vēl viena opcija ir patēriņa kredīts, kas ļaus paveikt visu uzreiz, taču norēķināties par to vēlāk. Vairāk par patēriņa kredītu un tā noformēšanu var izlasīt šajā mājas lapā
Garāžas un bēniņu izmantošana
Vai Tu varēsi garāžā novietot savu auto vai arī tā kļūs par mantu glabātuvi? Lai arī, krāmējot kastes un koferus, no daudz kā, visdrīzāk, atvadījāties, tomēr vēl arvien ir gana daudz lietu, kam jāatrod vieta jaunajā mājoklī. Arī par to jādomā laicīgi, pārbaudot bēniņus, šķūnīšus, pieliekamos un citas opcijas. 
Iespējams, nāksies domāt par ietilpīgu plauktu ierīkošanu, lai tur uzglabātu mantas. Jāņem arī vērā, ka ne visu iedzīvi uzreiz izdosies izpakot, tādēļ jāparedz arī vieta kastēm un koferiem, kas vēl tikai gaida savu kārtu. 
Padomā par bērniem un mājdzīvniekiem
Lai pārvākšanās noritētu bez stresa, jāizstrādā plāns attiecībā uz bērniem un mājdzīvniekiem. Te noderīga var būt draugu vai radinieku palīdzība, kuri pārvākšanās dienā pieskata bērnus. Atsevišķā kastē ieliec visas lietas, kas bērnam būs nepieciešamas uzreiz pēc pārvākšanās, piemēram, drēbes un viņa iemīļotās rotaļlietas. Kasti automašīnā ieliec vienu no beidzamajām, lai vari uzreiz to atrast. Iemīļotās mantas bērnam palīdzēs ātrāk iejusties jaunajā vidē. 
Kas attiecas uz mājdzīvniekiem, cik vien iespējams, jāmēģina pieturēties pie ierastās kārtības. Dzīvniekus un to mantas (piemēram, ēdiena trauciņu un tualeti) no mājas jāiznes pēdējos. 

Pārvākšanās ir ļoti komplicēts process. Un, lai viss ritētu veiksmīgi, nepieciešams efektīvs rīcības plāns gan attiecībā uz pašu pārvākšanās procesu un sagatavošanos tam, gan arī uz iekārtošanos jaunajā mājoklī. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru