ceturtdiena, 2019. gada 24. oktobris

Kur likt veco sadzīves tehniku?


Lai mājoklim iegādātos jaunu sadzīves tehniku, vispirms veiksmīgi jāatbrīvojas no vecās. Visgrūtāk ir atbrīvoties tieši no lielgabarīta tehnikas, piemēram, ledusskapja un veļas mašīnas, jo parastajos atkritumu konteineros šīs lietas nedrīkst atstāt. Sadzīves tehnika tiek pieskaitīta bīstamajiem atkritumiem, tāpēc tā ir pareizi jāutilizē.

 Lai atbrīvošanas no vecās, savu laiku nokalpojušās tehnikas nesāgādātu liekas galvas sāpes, esam sagatavojuši dažus ieteikumus, kur likt veco sadzīves tehniku:
·       Sazinieties ar savu atkritumu apsaimniekotāju
Katrā pašvaldībā noteikumi par sadzīves tehnikas izmešanu atkritumos var atšķirties, tāpēc jāsazinās ar savu atkritumu apsaimniekotāju, lai noskaidrotu, vai viņi piedāvā atbraukt pakaļ un bezmaksas izvest jebkura veida sadzīves tehniku un elektroiekārtas. Vienīgi japatur prātā, ka šīm lietām jābūt neizjauktā stāvoklī. Ja dzīvojat daudzdzīvokļu namā, iespējama simboliska samaksa par tehnikas nonešanu no augstākajiem stāviem.
 Ir pašvaldības, kas sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotājiem piedāvā veco tehniku bezmaksas nodot noteiktos laikos un vietās.
·       Specializētie atkritumu savākšanas punkti
Ir izveidoti specializēti atkritumu savākšanas punkti, kuros var bezmaksas aizvest un nodot veco sadzīves tehniku ka arī dažādas nolietotās elektroierīces. Šie atkritumu savākšanas punkti parūpējas, lai sadzīves tehnika (var apskatīt šeit) un elektroierīces tiktu utilizētas likumdošanā noteiktajā kārtībā. Ļoti ērti šos atkritumu savākšanas punktus var atrast internetā, lai katrs var atrast tuvāko savai dzīvesvietai.
·       Vēl dažas alternatīvas
Sadzīves tehnikas veikali nereti piedāvā akciju, kurā pērkot jaunu sadzīves tehniku, bezmaksas var vietā atstāt veco. Varat droši apjautāties veikalos, vai viņi šādu akciju konkrētajā brīdī piedāvā.
Sludinājumos var pameklēt, vai kāds serviss, kas nodarbojas ar sadzīves tehnikas remontu, meklē lietas, ko varētu izmantot rezerves daļām. Jo bieži ir tā, ka ja kāda detaļa salūzt, citas ir labā kārtībā un tās var tālāk izmantot kā rezerves daļas.
 Sludinājumos var atrast sadzīves tehnikas uzpircējus. Veco sadzīves tehniku arī ir iespējams nodot metāllūžņos.
Ja Jūsu vecā sadzīves tehnika vēl ir labā darba kārtībā, tad to var droši kādam atdāvināt vai ziedot.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru