ceturtdiena, 2020. gada 2. janvāris

Kādēļ ziema ir labākais laiks, lai mācītos?


Ziema ir brīnišķīgs gadalaiks, kas mums piedāvā daudz dažādu iespēju, kuras nevaram izbaudīt citos gadalaikos. Piemēram, Ziemassvētki un Jaunā gada sagaidīšana daudziem ir iecienītākie svētki, kurus gaidām ar nepacietību. Tāpat šajā laikā varam izrotāt mājokli ir skaistām gaismiņām un citiem dekoriem, un tos arī varam redzēt uz ielas un skatlogos. 

Pasaule šķiet brīnumaināka un noslēpumaināka. Noteikti jāpiemin arī ziemas prieki, kurus varam baudīt uz kalna vai slidotavās. Taču, vai zināji, ka ziema arī ir lieliski piemērota tam, lai uzsāktu ko jaunu, piemēram, mācītos?
            Par spīti tam, ka šis gadalaiks daudziem saistās ar aukstumu un tumsu, ziema ļauj mums pārdomāt savas prioritātes, mazliet piebremzēt straujajā dzīves skrējienā un noteikt jaunus mērķus, kurus vēlamies sasniegt. Ne velti arī tieši, sākoties Jaunajam gadam, daudzi nosaka Jaunā gada apņemšanās. Iespējams, arī Tu esi domājis par to, ko esi sasniedzis aizvadītajā gadā, un ko vēlies izdarīt nākotnē. Varbūt tā ir iesāktās pamata vai vidējās izglītības pabeigšana? Ir dažādi iemesli, kādēļ cilvēkiem nav izdevies to izdarīt jaunībā, piemēram, veselības problēmas, ģimenes pieaugums, koncentrēšanās uz karjeru, sportu un citiem dzīves aspektiem. Taču šādas situācijas noteikti nav jāuztver negatīvi, jo mūsdienās nav nozīmes tam, cik Tev ir gadu, galvenais ir vēlme attīstīties.
            Tālmācība ir viens no mācīšanās veidiem, kas ļauj cilvēkiem, neatkarīgi no to dzīvesvietas, nodarbošanās, vecuma un citiem aspektiem iegūt nepieciešamo izglītību attālināti. Un, kādēļ gan nesākt mācīties tieši tagad, skaistākajā gadalaikā – ziemā?
            Tu, iespējams, jautāsi, kādēļ sākt mācīties ziemā? Viens no iemesliem ir tas, ka šajā sezonā daudzi no mums lielu daļu sava brīvā laika pavada mājās, jo tumšajā laikā retāk dodamies nodarboties ar aktivitātēm ārpus mājas. Un tas savukārt nozīmē, ka Tev ir vairāk laika, ko veltīt tieši mācībām! Ielūkojies https://www.r1tv.lv/lv/macibas, lai uzzinātu, kādas pamata un vidējās izglītības programmas piedāvā Rīgas 1. Tālmācības vidusskola, un piesakies jau šodien! Nav vērts gaidīt līdz 1. septembrim, lai sasniegtu savus mērķus.
            Otrkārt, ziema ir lieliski piemērota, lai mācītos, jo Tu vari piepildīt savu Jaunā gada apņemšanos! Kad gan vēl sākt tās īstenot, ja ne ar janvāri? Tā tev kalpos kā papildu motivācija nepadoties un turpināt iet uz priekšu.
            Treškārt, Ziemassvētku sezonā mēdzam sarūpēt dāvanas gan sev, gan citiem. Ja Tu vai kāds Tev tuvs cilvēks jau sen ir domājis par pamata vai vidējās izglītības programmas pabeigšanu, tad šis ir tas brīdis, kad sākt šo ieceri īstenot!  https://www.r1tv.lv/lv/skola  atradīsi informāciju par Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas priekšrocībām, kas ievērojami atvieglos mācību procesu. Lai izdodas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru