svētdiena, 2019. gada 22. decembris

Kad vērts apsvērt mācības kursos?

Pat gadījumos, kad izglītība kādā nozarē jau iegūta, nevajadzētu apstāties pie sasniegtā, bet vienmēr atlicināt laiku jaunu zināšanu apguvei un atsvaidzināšanai, personības pašpilnveidei un kvalifikācijas paaugstināšanai. 

Jāatceras, ka, jo vairāk padziļinātu zināšanu tiks iegūts, jo plašākas iespējas pavērsies karjerā, un, protams, paaugstināsies arī konkurētspēja darba tirgū. Par to, kuros gadījumos ieteicams apsvērt dažādu izglītojošu kursu, nozares konferenču un semināru apmeklēšanu, pastāstīsim raksta turpinājumā.
  • Gadījumos, kad darba ikdienā tiek pielietotas dažādas svešvalodas, nevajadzētu aizmirst par regulāru valodas zināšanu atsvaidzināšanu. Tas noderēs arī gadījumos, kad zināt kādu svešvalodu, bet ikdienā to neizmantojat. Jāatceras, ka, ja kādu svešvalodu ikdienā ilgstoši neizmantojat, ar laiku no atmiņas var pagaist plašais vārdu krājums un pasliktināties sarunvaloda, tādēļ regulāra valodu zināšanu atsvaidzināšana ir ļoti svarīga, jo, mainot darba vietu, var mainīties arī darba pienākumi un darba veikšanai nepieciešamo zināšanu klāsts.
  • Straujiem soļiem attīstās un mainās ne tikai mūsdienu tehnoloģijas, bet arī visdažādākās datorprogrammas. Tādēļ, ja darbu veikšanai izmantojat specifiskas programmas, nevajadzētu piemirst regulāri atjaunot informāciju par šo programmu jaunieviesumiem un jaunākajām versijām. Mācības kursos sniedz vienmēr jaunāko informāciju un ierasts, ka tos vada vietēja vai starptautiska mēroga nozares speciālisti, tādēļ tajos salīdzinoši īsā laikā iespējams uzzināt visu svarīgāko ne tikai no teorētiskās, bet arī praktiskās puses (lasīt tālāk). 
  • Gadījumos, ja esat sācis apdomāt sava uzņēmuma dibināšanu, lieti noderēs ievadkursi finanšu un grāmatvedības jomā. Šādā veidā gūsiet labāku priekšstatu ne tikai nodokļu jautājumos, bet arī tajā, kā noris uzņēmuma reģistrācijas process un iekšējo finanšu plānošana. Ja uzņēmuma dibināšanas nolūkos tiks noformēti jebkura veida aizdevumi no banku vai nebanku kredītiestādēm (uzzināt vairāk), būs daudz vieglāk izvērtēt darījuma lietderību un izvēlēties visatbilstošāko risinājumu.
  • Ja ilgstoši strādājat vienā darba vietā, bet tā arī neesat saņēmis ilgi gaidīto paaugstinājumu, apdomājiet, kādas papildus zināšanas un prasmes šī mērķa sasniegšanai Jums varētu noderēt. Rūpīgi izpētiet visus nozares semināru, kursu un konferenču jaunumus un vērsieties pēc padoma pie sava tiešā vadītāja. Jāatceras, ka jebkurā darba vietā ļoti svarīgi ir izrādīt iniciatīvu, tādēļ, ļoti iespējams, šo kursu apmeklēšanu Jums apmaksās darba devējs.
  • Dažādu kursu apmeklēšanu vajadzētu apdomāt arī gadījumos, kad esat jauna darba meklējumos. Nevajadzētu baidīties pieteikties vakancēm, kuru prasības Jums šķiet pārāk augstas. Topošajam darba devējam vienmēr patiks darbinieki, kas ir gatavi mācīties un apgūt jaunas prasmes, lai spētu pilvērtīgi veikt savus darba uzdevumus. Tādēļ, sūtot savu pieteikumu kādam amatam, kura prasības šķietami ir pārāk augstas, motivācijas vēstulē neaizmirstiet norādīt ne tikai kursus, ko esat jau apmeklējis, bet arī tos, kurus grasāties un esat gatavs apmeklēt gadījumā, ja tas būs nepieciešams jaunā darba vajadzībām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru