pirmdiena, 2019. gada 16. decembris

Kā iekārtot guļamistabu?



Vidēji trešo daļu no savas dzīves cilvēks pavada guļot, tāpēc ir svarīgi pievērst uzmanību guļamistabai. Šajai telpai ir jābūt pārdomātai, kā arī ērtai. Guļamistabā cilvēkam ir jāspēj atpūsties un atjaunot enerģiju, lai nākamajā dienā verētu doties savās gaitās. 

Raksta turpinājumā atradīsiet vairākus vērtīgus padomus, kam pievērst uzmanību un kā iekārtot guļamistabu.
·       Interjers
To, kā iekārtot guļamistabu, lielā mērā nosaka pašas telpas platība. Ja esošā telpa ir ļoti maza, tad tajā visticamāk varēs ievietot tikai gultu un naktsgaldiņu. Taču, ja telpa ir liela, tad var droši izpausties, telpu apvienojot gan ar darbistabu, gan garderobi. Šādā variantā gan būs nepieciešams piedomāt arī pie telpas zonējuma.
Par guļamistabu noteikti vajadzētu izvēlēties tālāko un klusāko telpu visā mājoklī. Tas būs īpaši svarīgi, brīžos, kad vēlēsieties būt netraucēti un atpūsties.
Guļamistabu vajadzētu veidot gaišos un mierīgos toņos, jo šādi toņi nomierina. Guļamistabai ieteicams izvēlēties dabiskos apdares materiālus. Tekstilizstrādājumi jāizvēlas tādā dizainā un toņos, kas labi sader ar mēbelēm un dod kopējai telpai akcentu.
·       Griesti
Ir vairāki varianti, kā izveidot guļamistabas griestus. Mūsdienās arvien populārāks griestu risinājums ir iestieptie plēves griesti. Šādi griesti telpai uzreiz piešķirs elegantu izskatu, kā arī nomaskēs visus nelīdzenumus. Taču, ja telpai ir zemi griesti, tad gan nevajadzētu izvēlēties šo risinājumu, jo tas vēl vairāk pazeminās pašu telpu. Vēl viens risinājums ir daudzlīmeņu griesti no reģipša. Ja esošie griesti ir augsti, noteikti var izvēlēties šādu risinājumu. 
·       Apgaismojums
Guļamistabai ir nepieciešams pārdomāts apgaismojums. Kā galveno apgaismojuma avotu varat izvēlēties kādu skaistu un greznu lustru. Protams, ja neesat izvēlējies iestieptos plēves griestus. Ja esat, tad vispiemērotākais būs iebūvējamais apgaismojums.
Tāpat ir jāpadomā par lokālo apgaismojumu, piemēram, pie gultas, lai pirms gulēt iešanas var palasīt grāmatu, un pie spoguļa, lai var ieveidot matus vai uzkrāsoties.
Vislabāk būs, ja izvēlēsieties apgaismojumu, kas ir regulējams, proti, lai ar tā palīdzību telpā var radīt gan intīmāku, gan spilgtāku apgaismojumu.
·       Mēbeles
Pati svarīgākā mēbele guļamistabā ir gulta. Gultai ir jābūt kvalitatīvai, vislabāk, ja tā veidota no metāla vai masīvkoka. Šāda materiāla gulta kalpos daudzus gadus, un Jums nebūs jāsatraucas, ka tā varētu saplīst. Svarīgi izvēlēties arī kvalitatīvu matraci. Matrači no https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/matraci, kā arī virsmatrači (iegādāties var https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/virsmatraci) rūpējas, lai Jūs varētu labi izgulēties un mosties bez muguras sāpēm vai stīvuma. Ieteicams izvēlēties matraci ar dabisku pildījumu, kas pasargās no alerģijām, kā arī labāk kalpos.
Ja guļamistabā vēlaties ieturēt vienotu stilu, tad izvēleties mēbeles, kas nāks komplektā, piemēram, gultu kopā ar naktsgaldiņiem, drēbju skapi un spoguļgaldiņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru