trešdiena, 2019. gada 18. decembris

6 ieteikumi, kā pasargāt māju no nelaimes gadījumiem

Mājoklis visiem saistās ar drošību un aizsardzību, tomēr liela daļa ievainojumu tiek gūti tieši mājās. Tāpat mājokļus skar ugunsgrēki un citi nelaimes gadījumi. 

Lai, cik vien iespējams, izvairītos no tādām situācijām, ļoti svarīga ir mājokļa drošība (lasiet arī https://www.creamcredit.lv/blog/6-ieteikumi-ka-parupeties-par-majokla-drosibu). Turpinājumā 6 ieteikumi, kā par to parūpēties. 
Dūmu detektora uzstādīšana mājoklī 
No 2020. gada janvāra stājas spēkā noteikumi, kas paredz, ka dūmu detektoram jābūt uzstādītam katrā mājoklī. Un tas ir pamatoti - ugunsgrēks izplatās ļoti strauji, īsā mirklī telpā ir daudz dūmu, turklāt tie ir indīgi, tādēļ liela daļa ugunsgrēka upuru iet bojā nosmokot. Dūmu detektors ļauj laikus pamanīt ugunsnelaimi un to novērst. 
Pareiza apkures sistēmas uzturēšana 
Ja mājoklī ir uzstādīta apkures sistēma, svarīgi rūpēties par tās pareizu, efektīvu uzturēšanu gan apkures sezonas laikā, gan arī pirms un pēc tās. Izmantojiet un tīriet sistēmu atbilstoši drošības nosacījumiem. 
Skursteņu tīrīšana 
Sākoties apkures sezonai, daudziem aktuāls darbs ir skursteņu tīrīšana, tomēr vēl labāk būtu, ja šis uzdevums tiktu veikts nevis apkures sezonas sākumā, bet gan beigās - tādā veidā būtu vairāk laika saplānot un kvalitatīvi paveikt šo svarīgo uzdevumu. 
Kvalitatīvi logi un durvis 
Domājot par mājokļa drošību, svarīgi arī darīt visu, lai mazinātu zādzību risku. Pirmkārt, jāpārliecinās, kādā stāvoklī ir mājokļa durvis un logi. Te noderīgas dažādas viedās tehnoloģijas un aizsardzības mehānismi, kas garnadzim neļauj īstenot savus nolūkus. 
Durvju aizslēgšana 
Vienmēr aizslēdziet durvis - arī tad, ja esat mājās. Zaglis var izmantot katru situāciju, lai iekļūtu mājoklī un paņemtu kāroto. Svarīgi arī, lai priekšnamā neatrodas nekādas vērtīgas mantas, piemēram, automašīnas atslēgas un maks. 
Pietiekams apgaismojums 
Viens no gudrākajiem veidiem, kā izvairīties no nelaimes, ir diennakts tumšajā laikā nodrošināt mājokli un tā apkārtni ar pietiekamu apgaismojumu. Noderīgi ir, piemēram, sensorie apgaismojumi, kas reaģē uz kustību. Brīžos, kad mājas saimnieka nav mājās, noderēs apgaismojums ar taimera uzstādījumiem, kas radīs iespaidu, ka mājās kāds tomēr ir, tādā veidā  mazinot ielaušanās riskus. 
Rūpes par mājokļa drošību - ieguldījums, kas atmaksājas 
Rūpes par mājokļa drošību prasa zināmus ieguldījumus, tomēr tie noteikti ir tā vērti. Dažkārt, plānojot uzlabot drošības līmeni, var gadīties situācija, kad pietrūkst finanses plāna īstenošanai. Tādā gadījumā kā palīgs var būt aizdevums šajā mājas lapā - iespēja vajadzīgo naudas summu saņemt jau pavisam drīz. Izvēloties šādu risinājumu, iepriekš jāizvērtē sava maksātspēja. 

Lai mājoklis vienmēr būtu droša un komfortabla vieta, svarīgi par to pienācīgi parūpēties. Uzstādot dūmu dektatorus, izvēloties piemērotu apgaismojumu, pārbaudot logu un durvju stāvokli, laikus sagatavojoties apkures sezonai, savā mājoklī varēsiet justies daudz drošāk. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru