Atceros laiku, kad mamma
iegādājās virtuves kombainu un bija stāvā sajūsmā, plānojot visu, ko nu tagad
ar to darīs, ko gatavos un cik maz vietas tas aizņems virtuvē, bet varēs
izdarīt visu, ko vien vajadzēs.
Pagājuši divi gadi un virtuves kombains aizņem
patiešām maz vietas – bet praktiski tikpat kā netiek izmantots – uz svētku
laiku, kad notiek lielā ēdienu gatavošana un retu reizi vasarās, lai pagatavotu
saldējuma kokteiļus. Kāpēc? Vai tiešām virtuves kombaini nekam neder jeb kas
der visam, neder nekam? Lasīt vairāk.
Tā gluži nav, tikai, kā
ar jebkuru citu ierīci un tehniku, pirms to pērkam, ir vērts padomāt, cik daudz
mums tā būs nepieciešama. Noskatot kādu jaunu ierīci, domājam, ka to izmantosim
visu laiku, vienmēr un ko tik ar to nesadarīsim. Bet, ar laiku tā sāk krāt
putekļus istabas, virtuves vai vannas istabas plauktā (kur nu tai visērtākā
vieta), izvelkot to „darbības saulītē” vien retu reizi.
Vai parocīgāk ir
izmantot vairākas ierīces atsevišķi, kas aizņem daudz vietas? Arī jau nē, tomēr
virtuves kombaini nav tās vienkāršākās ierīces – tie ir jāsaliek, jātīra,
rūpīgi jāmazgā, jāžāvē. Un, ja vien mājās nav trauku mazgājamās mašīnas, kas šo
procesu padara daudz vieglāku, var būt nedaudz piņķerīgi.
Tomēr ja ar ēdiena
gatavošanu nodarbojamies ikdienā vai patiešām mīlam to darīt – jā, virtuves
kombains ir noderīga un parocīga ierīce, kas var aizstāt daudz sīku ierīču un
būt universāls palīgs. Tiesa, jāizvēlas arī labs un kvalitatīvs kombains.
Nav jau tā, ka mūsdienās būtu daudz ļoti lētu
un nekvalitatīvu preču (arī virtuves kombainu), tomēr reizēm cenai ir sava
nozīme un kvalitātei vēl jo vairāk. Ir budžeta varianti, kas paredzēti
kalpošanai noteiktu laiku, ar ierobežotu kapacitāti un iespējām, un tad ir
ierīces, kurs cenā ir dārgākas, toties ir gatavotas no ilgtspējīgiem
materiāliem, nodrošinās lielisku kvalitāti un augstu sniegumu savu funkciju
izpildē.
Galvenais – maksāt pat kvalitāti, ne zīmolu, arī izvēloties virtuves
kombainu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru