Gāzes plīts virsmas
virtuvei ir gluži pierasti – lielākoties, agrāk visas plīts virsmas bija gāzes
un ļoti daudzos mājokļos (dzīvokļos) pieejama iespēja, pieslēgt gāzes plīts
virsmu. Ja nu tomēr nav – daudzi izvēlas gāzes balonu (arī laukos dzīvojošie, jo
šādi ir ērti un ātri pagatavot ēdienu, nekurinot malkas plīti, ja tāda ir,
katru reizi, kad vēlamies gatavot ēdienu).
Gāzes plīts virsmas ir ierastas – un
kāpēc gan ne, tām ir lieliskas priekšrocības, kas nodrošina gan ērtumu, gan
ātru un ērtu ēdiena pagatavošanu. Lai gan iespēju ir daudz, un mūsdienās
pieejamas dažādas modernākas plīts virsmas, tomēr gāzes plīts virsmām
nevajadzētu uzreiz atmest ar roku, tikai tāpēc vien, ka izvēle ir plaša. Vairāk: https://220.lv/lv/tv-un-sadzives-tehnika/liela-sadzives-tehnika-virtuvei/plits-virsmas
Domājot par priekšrocībām
– gāzes plīts virsmas lielākoties ir izgatavotas no emaljēta vai nerūsējoša
tērauda, kurā izveidoti gāzes degļi. Un tad vēl čuguna režģis virs tiem. Gāzes
plīts virsma ir domāta lietošanai ilglaicīgi – tā nav lieta, kas kalpos vien
pāris gadus. Ne velti vēl joprojām sastopamas vecās gāzes plītis un virmas
lietošanā.
Mūsdienās lielisks apvienojums ar gāzes plīts virsmu ir labs tvaika
nosūcējs virs tās. Ja agrāk nācās nedaudz pacīnīties ar tvaikiem un nosēdumiem,
kas radās ēdiena gatavošanās procesā (atceroties, ka gatavošana uz gāzes,
nozīmē gatavošanu uz atklātas liesmas), tad tagad to viegli var novērts ar labu
tvaika nosūcēju. Turklāt, gatavojot uz gāzes plīts virsmas, nav nepieciešami
speciāli trauki, kā tas ir, piemēram, indukcijas plītij, kas ir liels bonuss.
Šādas plīts virsmas
kopšana nav pārāk sarežģīta, lai gan nedaudz grūtāka, nekā citām, tomēr,
vieglāk pakļaujas „niknākai” tīrīšanai un, izmantojot dažādus tīrīšanas
līdzekļus, arī gāzes plīts virsmu notīrīt nav sarežģīti. Tiesa, gāzes plīts
virsma nav tā, ko ilglaicīgi var atstāt bez uzraudzības (sākt gatavot ēst un
doties skatīties seriālu), jo tā pati neizslēdzas.
Lai arī izvēles iespējas
ir lielas, gāzes plīts virsmas joprojām ir gana pieprasītas un viens no
ērtākajiem veidiem ēdiena pagatavošanai mājās.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru