pirmdiena, 2014. gada 7. aprīlis

Kāpēc portatīvais dators ir labāks par stacionāro - galda datoru?



Mūsdienās gan darbs, gan izklaide ir teju neiedomājama bez pieejams datoram un konkrēti portatīvie datori sniedz vislielāko mobilitāti abās jomās. WiFi sakara opcijas, kas pieejamas šobrīd nopērkamajos,  neticami plānajos un ērtajos portatīvajos datoros piedāvā augstu mobilitāti un iespēju izmantot portatīvo teju jebkur, kur vien tas vajadzīgs. Tas garantē, ka ar portatīvo datoru iespējams strādāt ne vien skolā vai darbā, bet arī  bibliotēkās, parkā uz soliņa vai esot jebkurā sabiedriskā vietā. Zemāk varat iepazīties ar būtiskākajiem ieguvumiem, ko sniedz klēpjdatori. 


Iezīmes par labu portatīvā datora iegādei
*Pārnēsājamība. Pateicoties mazajam izmēram un arī mazajam svaram, portatīvie datori ideāli der datorlietotājiem, kas pastāvīgi izmanto portatīvo ārpus mājām un biroja vai bieži dodas darba komandējumos. Darbs esot kustībā, esot ārpus ofisa vai pārvietojoties no vienas telpas uz otru ir pierasta lieta portatīvo datoru lietotājiem. Jums nav nepieciešamas vēl kādas ierīces (klaviatūra, skaļruņi u.tml.), jo viss jau ir apvienots vienā tehnoloģijas ierīcē, kas mūsdienās pieejama vairākos izmēros, ar ekrāna izmēru pat līdz 18.4 collām.

*Multifunkcionalitāte. Portatīvie datori ietver sevī visu vajadzīgo darbam ar datoru - skārienjūtīgais panelis, iebūvētā klaviatūra, kamera, iebūvēti skaļruņi, mikrofons u.c. Tikmēr stacionārie datori jānokomplektē klāt pievienojot klaviatūru, tumbiņas, webkameru un tas prasa finansiālos līdzekļus. Šī iemesla dēļ portatīvie datori ir tik izdevīgs pirkums.

*Portatīvos datorus var izmantot bez elektrības padeves. Pateicoties iebūvētajai baterijai (akumulatoram), pilnībā uzlādēts klēpjdators atļauj strādāt bez tieša pieslēguma pie elektrības vidēji 3 - 4  stundas.

*Portatīvā datora veiktspēja. Lai arī pārnēsājamie datori izmērā ir daudz mazāki nekā galda datori, jaunākie modeļi spēj sniegt pat lielāku darba jaudu un veiktspēju nekā vidējās klases stacionārais dators. Protams, tādā gadījumā portatīvais arī maksā vairāk.

Tas, kādu summu Jums būs nepieciešams samaksāt par portatīvo datoru parasti  ir atkarīgs no zīmola,datora tehniskās specifikācijas un ekrāna izmēra collās. Pavisam vienkārši, jo lielāka datora veiktspēja un jauda, jo dārgāk tas maksās.  Tāpat, jo plānāks un vieglāks modelis vai konkrētajam modelim kādas papildus īpašības, piem., skārienjūtīgais ekrāns - jo augstāka cena. Šīs atšķirības un neskaitāmie datoru modeļi, kas nopērkami datoru tirgū, palīdz katram no mums atrast konkrēti savām vajadzībām, vēlmēm un finansiālajām iespējām piemērotu portatīvo datoru.

Ja interesē svaigākā informācija, tad noteikti ienāc interneta veikala Asusshop jaunumu sadaļā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru