svētdiena, 2016. gada 22. maijs

Ieteikumi skrējējiem, lai skriešana sagadā tikai pozitīvas emocijas un rezultātus


           
Plaukstošais pavasaris jau pamazām pāraug pilnvērtīgā Latvijas vasarā ar karstām dienām un veldzējošiem vakariem. Tā vien gribas doties ārā pie dabas krūts. Un tā daudzi arī dara – šis ir laiks, kad daudzi uzsāk pirmos soļus jaunos izturības sporta veidos, visbiežāk skriešanā vai velobraukšanā. Šajā rakstā nedaudz plašāk parunāsim par pilsētniekiem pieejamāko fizisko aktivitāti – skriešanu! Dalīsimies ar dažiem vienkāršiem, tomēr ļoti efektīviem padomiem, kā treniņu procesu padarīt patīkamāku, nezaudējot labos rezultātus.
            Pirmkārt, motivācijai der zināt ieguvumus no skriešanas. Ja vēlies apgūt to padziļināti, vari iegādāties kādu no šobrīd tik aktuālajiem skriešanas žurnāliem. Lasot pāris rakstus ik dienu, varēsi sevi motivēt un noskaņot – gribēsies darīt visu, kas ir tavos spēkos, lai ķermenim sagādātu ilgi gaidīto veselības devu pēc ziemas guļas! Īsumā – skriešana ir viens no labākajiem veidiem, kā attīrīt prātu pēc garas darba dienas, kā uzlabot vispārējo fizisko sagatavotību, izturību un piedevām vēl celt imunitāti. Papildus tam, lai skrietu, tev nepieciešami vien labi apavi un īstais noskaņojums!
            Sākot skriet, svarīgi apzināties savu izturības līmeni. Ja jūti, ka skrējiena laikā dur pakrūtē, ir grūt elpot, ātri nogursti, tad iespējams tev vajadzētu izvēlēties fāžu treniņa veidu, kad kādu laiku skrien un starplaikos ej un atputies, tādējādi ļaujot sirdij tikt galā ar slodzi. Tas nav nekāds kauns – pat profesionāli sportiski izmanto šādus treniņus!
            Noteikti jāseko līdzi saviem rezultātiem, lai spētu noteikt, vai izturībā un/vai spēkā ir kāds pieaugums. Šeit ļoti labi noderēs dažādās skriešanas aplikācijas, kas nu jau pieejamas vai ikvienam – viedtālruņu popularitāte šajā gadījumā var nākt par labu tavai fiziskajai attīstībai! Ar šādām aplikācijām varēsi mērīt noskrieto attālumu, laiku, atzīmēt maršrutu kartē, aprēķināt vidējo skrējiena tempu, ātrāko un lēnāko tempu un vēl, un vēl, un vēl – tavs viedtālrunis var kļūt par tavu personīgo treneri!

            Skriešana ir viens no sporta veidiem, kas savu popularitāti guvis tieši pilsētās – tas ir labs veids, kā izrauties no darba dunas vai atbrīvot prātu pēc aizvadītās garās darbadienas. Pilsētu iedzīvotājiem bieži vien nav īpaša iemesla pamest telpas, un skriešana var būt ne tikai labs veids, kā uzlabot organisma vispārējo fizisko sagatavotību, tā var kļūt arī par labu veidu, lai gluži vienkārši ieelpotu svaigo gaisu un sajustu siltos Latvijas vasaras vakarus no pavisam cita skatpunkta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru