otrdiena, 2016. gada 11. oktobris

Auto magnetolas un mašīnas stereo sistēma – kā lai izvēlas labāko?

Klusums, protams, reizēm var būt ļoti patīkama lieta, tomēr liela daļa autovadītāju izvēlas brauciena laikā kaut ko klausīties! Vai tas būtu radio, disks ar iemīļotu mūziku vai viedtālrunis, kas pieslēgts automašīnas audio sistēmai, atskaņojot tajā esošo mūziku – garākos braucienos (un arī īsākos), mūzika ir pat vēlama, ja ne nepieciešama. Un bieži vien autovadītāji mēģina sava auto audio sistēmu nedaudz uzlabot, lai skanējums labāk, iespēju vairāk. Reizēm nomainot arī auto magnetolu – uz jaunāku, labāku.

Automagnetolas var būt ar dažādu jaudu un funkcijām, kas ir iemesls tam, ka, ja vecā vairs neapmierina visas prasības un vajadzības, meklējam jaunu. Piemēram, arvien populārākas ir magnetolas ar USB, kas ļauj ērti pieslēgt zibatmiņu vai cieto disku, jo ne visiem auto ir iebūvēts AUX spraudnis, kas ļauj pie auto magnetolas pieslēgt dažādus mūzikas atskaņotājus, ieskaitot iPod un viedtālruni, kā arī papildu pastiprinātāju vai ekrānu. Izvēloties jaunu magentolu, var pievērst uzmanību dažādiem parametriem, kas ļaus izvēlēties jaudīgāku un labāku ierīci.

Piemēram, auto magnetola ar ekvalaizeri ļauj iestatīt skaņas tembru (augstas un zemas frekvences) pēc paša klausītāja gaumes. Savukārt sabūfera tiešās pieslēgšanas iespēja ļauj pa tiešo pieslēgties pie sabūfera, kurš skaņu padarīs piesātinātāku un skaļāku. Tāpat, der ieskatīties, jo automagnetolas mēdz būt ar iebūvētu radio uztvērēju vai bez tā.
Neviena autobūves kompānija pati neražo audio aparatūru. Viss muzikālais aprīkojums tiek izgatavots kādā iepriekš izvēlētā audio aparatūras kompānijā. Tomēr autoražotāji ar laiku ir sapratuši, ka vairs nevēlas dalīties slavā un peļņā ar audio aparatūras ražotājiem un instalatoriem tāpēc modernajās automašīnās uzstādītā standarta audio aparatūra vairākumā gadījumu vairs nav viengabala aparāti jeb magnetolas, par kādām šobrīd arī runājam, bet gan sastāv no atsevišķiem moduļiem, kurus dizaineri atbilstoši savai gaumei un mākslinieciskajai izpratnei savieto konkrēta automašīnas modeļa priekšējā panelī. Šādu iebūvētu audiosistēmu nomainīt nevar, un speciālisti saka, ka tie auto īpašnieki, kas to mēģinājuši paši izdarīt, tikuši pie vairāk problēmām, kā ieguvuma, tāpēc šādas audiosistēmas izlabošana vai remontēšana jāuztic speciālistam. Bet ja mūsu īpašumā vēl ir auto, ar “izņemamu” magnetolu – varam droši izpausties pēc savas gaumes. Izdevīgāk auto magnetolas pirkt internetā:
Bieži vien rūpnīcā uzstādītas auto izklaides audio sistēmas piedāvā diezgan labu sniegumu (gan izņemamās, gan neizņemamās), tomēr ar to bieži vien nepietiek īstiem entuziastiem, kas vēlas lielākus skaļruņus, labāku audio kvalitāti un basus, nemaz nerunājot par video, navigāciju un bezvadu interneta iespējām. Jauna auto magnetolas iegāde nozīmē to, ka tiek uzlabota jau uzstādītā sistēma. 
Lai izvēlētos un iegādātos pareizo – savām prasībām atbilstošāko – sākumā vajadzētu uzskaitīt funkcijas un tehniku, ko vēlamies savā jaunajā izklaides sistēmā. Auto magnetolas nebūt nav vienīgā iekārta, kas sniedz iespēju baudīt mūziku vai klausīties radio atrodoties ceļā. Lielākam efektam auto stereo iekārtu var pamatīgi uzlabot. Kaut vai ar labiem skaļruņiem, sabvūferiem, pastiprinātājiem un tā tālāk. Kad esam nolēmuši kādas funkcijas vēlamies un kādas ierīces būs nepieciešamas jaunajai stereo iekārtai, jāsāk domāt, kas tad būs izdevīgāk – esošās auto magnetolas un stereo sistēmas uzlabošana vai tās pilnīga nomaiņa pret jaunu? Lai gan arī esošās sistēmas uzlabošanai ir vairākas priekšrocības, tajā skaitā naudas ietaupījums, ja nesam lietpratēji šajā jomā, būtu vēlams aprunāties ar kādu, kurš ir un visticamāk izmantot speciālista pakalpojumus, kas finansiāli būs pat dārgāk, kā jaunas magnetolas iegāde.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru