piektdiena, 2016. gada 11. novembris

Kā izvairīties no impulsīviem pirkumiem?

Budžeta plānošana var šķist kā īsts pārbaudījums cilvēkiem, kuri naudu nemīl taupīt. Kārdinājumi ir mums viss apkārt un bieži vien ir teju neiespējami izvairīties no neapdomīgiem pirkumiem un neļauties kārdinājumam, visi taču esam cilvēki vai ne? Taču kā pēc iespējas vairāk izvairīties no šiem impulsīvajiem pirkumiem?


  • Budžeta plānošana
Katru mēnesi kārtīgi izplāno, kur nāksies izdot naudu - rēķini, īres maksa, internets, telefons, televīzija un citi ik mēneša maksājumi, kā arī izdevumi ēdienu iegādei un citām nepieciešamībām. Kad tas ir izdarīts vari sev uzstādīt lielāku mērķi - tas var būt gan kāda parāda vai kredīta lielākas summas atmaksāšana. Vai arī tieši otrādi, veikt iekrājumus lielākam pirkumam, lai vēlāk izvairītos no kredītu ņemšanas.

  • Laika likums
Pirms katra pirkuma ko vēlaties veikt (ja tas nav nepieciešamības), variet uzstādīt likumu, piemēram, pagaidīt 3 dienas. Šo trīs dienu laikā, jūsu domas var mainīties, jo būs vairāk laika apsvērt visus plusus un mīnusu pirkuma iegādei.

  • Saraksts
Ik mēnesi, pie budžeta plānošanas, vari izveidot sarakstu ar lietām, kuras nepieciešams iegādāties. Ziemas bargajos mēnešos, iespējams ir nepieciešami jauni zābaki. Arī aprēķinot šos izdevumus, varēsiet izvairīties no lieku preču iegādes, jo būsiet sev nopircis kaut ko, ko tiešām vēlaties un kas jums ir nepieciešams! Kā arī šāda saraksta izveide palīdzēs izvairīties no impulsīviem pirkumiem tieši lielveikalu izpārdošanu laikā. Ļoti daudz veikali, izpārdošanas laikā iegādātās preces neatgriež, tādēļ ir jāpadomā īpaši uzmanīgi pirms šādu pirkumu veikšanas un jāizvērtē vai pirkums tiešām ir vajadzīgs.

  • Lielveikali
Izvairies doties uz lielveikaliem, ja tas ir iespējams. Bez lielas nepieciešamības izvairoties no lielveikaliem izvairīsieties arī no sevis kārdināšanas. 'Skatlogu iepirkšanās' bieži vien var noslēgties ar nevajadzīgu pirkumu iegādi, kas savukārt pamatīgi var iespaidot jūsu ikmēneša budžetu.

  • Gardumi
Bieži vien, saldumu iegāde veikalā var nešķist kā kaut kas īpašs, taču pārlieku liela ēšana ārpus mājām un iešana uz veikalu, kad esi izsalcis var rezultēties ar šokējošu summu pie kases. Izvairīšanās no iešanas uz veikalu ar tukšu vēderu var aiztaupīt jūs no neveselīgas un pārmērīgi daudz liekas pārtikas iegādes.
Lasi vairāk:

Pat cilvēkiem ar vislielāko gribasspēku var paslīdēt kāja, kad runa iet par impulsīviem pirkumiem, taču pats galvenais ir pieturēties pie ikmēneša plāna un censties saglabāt vēsu prātu, kad sākas izpārdošanas laiks!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru