piektdiena, 2017. gada 17. marts

Ir lietas, ko vienkārši vajag!

Ikdienā mums nepieciešamas, vajadzīgas vai vienkārši vēlamies dažādas lietas. Bet ir lietas, kuras ir obligāta prasība un arī obligāta vajadzība – savai drošībai un likuma normai atbilstoši.
Visiem automašīnu īpašniekiem, piedaloties ceļu satiksmē, ir nepieciešamas Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātā civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas līgums jau kopš 1997. gada. OCTA apdrošināšanas objekts ir transportlīdzekļa īpašnieka un tiesīgā lietotāja civiltiesiskā atbildība par ceļu satiksmes negadījumā nodarīto zaudējumu trešajai personai. 

Kopš 2004. gada OCTA līgums ir spēkā ne tikai Latvijā, bet arī visās Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīs: Lietuvā, Igaunijā, Andorā, Austrijā, Beļģijā, Bulgārija, Čehijā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Horvātijā, Islandē, Itālijā, Īrijā, Kiprā, Lielbritānijas Apvienotajā Karalistē un Ziemeļīrijā, Lihtenšteinā, Luksemburgā, Maltā, Norvēģijā, Nīderlandē, Portugālē, Polijā, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Šveicē, Ungārijā, Vācijā, Zviedrijā. Ar auto, kam ir OCTA apdrošināšana varam arī daudz drošāk ceļot (minētajās valstīs).
Maksu par OCTA apdrošināšanas polisi ietekmē - apdrošināšanas termiņš, transportlīdzekļa tips, transportlīdzekļa pilna masa, transportlīdzekļa reģistrācijas vieta, transportlīdzekļa īpašnieka juridiskais statuss, transportlīdzekļa izmantošanas veids un transportlīdzekļa īpašnieka apdrošināšanas vēsture (BONUS-MALUS klase). Balstoties uz šiem kritērijiem – vienam autovadītājam OCTA polise var būt lētāka, kamēr citam – dārgāka. Ienāc un aprēķini:

Visērtāk un vienkāršāk OCTA polisi ir iegādāties internetā. Dažu minūšu laikā, aizpildot elektronisko formu, iespējams iegādāties OCTA polisi, kā arī izvēlēties papildu apdrošināšanas pakalpojumus, kas tiek piedāvāti kopā ar OCTA polisi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru