pirmdiena, 2017. gada 23. oktobris

Padomi energoefektīvas sadzīves tehnikas iegādei

Ir skaidrs, ka lielā sadzīves tehnika mūsu mājās patērē diezgan daudz elektroenerģijas, ka attiecīgi atspoguļojas arī elektrības rēķinos. Taču, izvēloties šīs ierīces gudri, tu vari ietaupīt. Šeit būs daži noderīgi padomi, kā to izdarīt.

Ledusskapji un saldētavas

Iedomājies, šīs ir tās iekārtas, kuras tiek darbinātas visu laiku, bez apstājas. Un attiecīgi arī patērē diezgan daudz elektrības. Kā panākt, lai patēriņš būtu mazāks?
·        Iegādājoties šo sadzīves tehniku, pievērs uzmanīgu energoefektivitātes rādītājiem, un izvēlies tos, kuri norāda uz augstāko ietaupījumu.
·        Izvēlies atbilstoša izmēra iekārtu. Ja dzīvo vienatnē, tev nav nepieciešams iegādāties milzīgu ledusskapi. Atceries – jo lielāka ierīce, jo vairāk elektrības tā patērē.
·        Novietojot iekārtu, pārliecinies, ka tai apkārt ir brīva vieta, lai ventilācija būtu pietiekama. Pretējā gadījumā, tas apgrūtinās ledusskapja vai saldētavas darbību, paaugstinot elektrības patēriņu.

Veļas mašīnas

Arī šīs iekārtas mājās tiek darbinātas visai bieži. Ko darīt, lai ietaupītu izdevumus par elektrību?
·        Arī šajā gadījumā pievērs uzmanību energoefektivitātes rādītājiem.
·        Veļas mašīnas ar drēbju ievietošanas durvīm priekšpusē ir energoefektīvākas nekā tās, kurās drēbes liek no augšas.
·        Centies mazgāt apģērbu pēc iespējas zemākā temperatūrā, ja tas iespējams.

Veļas žāvētāji

Šīs iekārtas patērē vairāk elektrības nekā veļas mašīnas.
·        Novērtē energoefektivitātes rādītājus.
·        Pievērs uzmanību modeļa veidam – kā tiek veidots un pievadīts siltais gaiss, jo arī tas var ietekmēt enerģijas patēriņu.
·        Izvēlies modeli ar mitruma sensoru. Tas pielāgos žāvētāja darbības jaudu drēbju mitrumam.

Trauku mazgājamās mašīnas

·        Šīs iekārtas var uzskatīt par luksus precēm, taču, ja tev ir liela ģimene, trauku mazgājamā mašīna var ietaupīt laiku un ūdeni.
·        Aplūko energoefektivitātes rādītājus.
·        Izvēlies modeli ar plašām programmu izvēles iespējām. Tādējādi varēsi labāk tās pielāgot katrai situācijai.
·        Izvēlies atbilstoša izmēra iekārtu.

Meklē energoefektīvu sadzīves tehniku? Ieskaties veikala 220.lv piedāvājumā šeit: https://220.lv/lv/sadzives_tehnika! Šeit atradīsi dažādus modeļus par pievilcīgām cenām, kā arī varēsi aplūkot to energoefektivitātes rādītājus, lai izvēlētos sev atbilstošāko! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru