otrdiena, 2018. gada 23. oktobris

6 veidi, kā strādāt mazāk, bet nopelnīt vairāk


Nopelnīt vairāk, strādājot mazāk?! Kurš gan to nevēlas! Izrādās, tas patiešām ir iespējams. Turpinājumā 6 veidi, kā maksimāli palielināt sava darba efektivitāti. Tie piemēroti ikvienam – gan ārštata darbiniekiem, gan tiem, kuri strādā noteiktu darba laiku noteiktā vietā.

Izstrādā labākus  paradumus

Lai uzlabotu darba efektivitāti un nopelnītu vairāk naudas īsākā laikā, svarīgi pārskatīt savus paradumus. Veiksmīgiem cilvēkiem ir noteikti paradumi – ja vēlies būt viens no viņiem, Tev jāievieš šie paradumi arī savā ikdienā. Iemācies efektīvāk plānot savu laiku, atvēli pietiekami daudz laika miegam, uzlabo koncentrēšanās spējas – Tu noteikti būsi ieguvējs.

Izveido plānu ar reāliem mērķiem

Lai virzītos tālāk, vispirms ir jāzina, kur tieši vēlies nokļūt. Daudzi cilvēki sapņo par to, kādu viņi vēlētos savu dzīvi, taču neveic pareizās darbības, lai tur nokļūtu. Ir svarīgi saprast atšķirību starp sapņiem un mērķiem. Sapnis ir fantāzija, bet mērķiem ir nepieciešama konkrēta rīcība.
Sapņošana neprasa lielu piepūli, kamēr mērķu sasniegšanai vajadzīgs smags darbs. Mēģini atbildēt uz jautājumiem – kur vēlies būt pēc trīs, septiņiem, desmit gadiem? Kādas darbības ir jāveic, lai tur nonāktu? Svarīga nianse – lai pusceļā nenāktos vilties, svarīgi izvirzīt reālus mērķus.

Ievēro savu darba laiku

Iespējams, šis būs lielāks izaicinājums tiem cilvēkiem, kuri strādā no mājām. Darbojoties brīvākā režīmā, ievērot noteiktu darba grafiku ir daudz grūtāk. Taču, lai uzlabotu darba ražīgumu, tas noteikti ir nepieciešams.
 Izveido darba grafiku un ievēro to. Tas pasargās no vilcināšanās un lieka stresa, kā arī palīdzēs saglabāt motivāciju. Un pat tiem, kuriem ir noteikts darba laiks, svarīgi šo laiku izmantot maksimāli produktīvi.

Pirms uzsāc darbu, izlem, ko darīsi

Cik bieži Tu darba laika sākumā nezini, ar ko lai sāk? Tas ir viens no biežāk sastopamiem efektivitātes mazinātājiem darbā, tāpēc ir laiks to mainīt. Ievies paradumu plānot darba dienu vēl pirms tā ir sākusies, piemēram, iepriekšējā vakarā.

Zini, cik laika aizņem konkrētu darbu veikšana

Lai varētu strādāt mazāk, bet nopelnīt vairāk, ir būtiski zināt laika patēriņu konkrētu uzdevumu veikšanai. Tas uzlabo darba produktivitāti, kā arī ļauj veiksmīgāk plānot darbu.

Paturi prātā iemeslus

Izvirzot mērķus, neaizmirsti sev pajautāt – ‘’Kāpēc?’’ Kāpēc vēlies nopelnīt vairāk? Kāpēc svarīgi strādāt mazāk? Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs saglabāt motivāciju arī sarežģītākos brīžos un mazinās šaubas, ja tādas radīsies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru