pirmdiena, 2018. gada 29. oktobris

Daži padomi, kā iekārtot savu mājokli minimālisma stilā


Laiks, kad viss tika glabāts, praktiski nekas nesviests ārā un visas telpas sienas mājoklī bija aizņemtas ar kaut ko (skapis, dīvāns, grāmatplaukts, glezna, tepiķis un tā tālāk) ir sen pagājis. Nu jau vairākas dekādes arvien populārāks kļūst minimālisma stils, iekārtojot telpas mājoklī tā, lai būtu tieši tik daudz, cik nepieciešams komfortam, bet ne kripatiņas vairāk.

Viens no vislielākajiem ieguvumiem, iekārtojot mājokli minimālisma stilā – plašums un gaisma. Telpā, kur mēbeļu, dekoru, augu un dažādu iekārtu ir mazāk, ir gan vairāk gaismas, gan arī iespēja telpas vidū apgriezt pāris apļus ap savu asi, nebaidoties atsisties pret daudzajiem mēbeļu stūriem un malām. Tiesa, tas nenozīmē, ka lietu vispār ir maz un nekas mājoklī īpaši netiek glabāts, nav ērtuma un komforta. Arī minimālisma stilā var iekārtot ērtu mājokli, kurā iespējams noglabāt daudz sev nepieciešamo ikdienas priekšmetu. Lūk, daži padomi, kā to izdarīt:
-        Minimālisms nozīmē – nekā lieka. Tātad, sākot ar vienkāršāko – ja uz visām virsmām mājoklī stāv žurnālu, grāmatu kalni, trauki, trauciņi, vāzes, figūriņas, atslēgas un vēl neskaitāmi daudz lietu – uz galdiem, kumodēm, skapjiem, plauktiem – visur. Tas jānovāc! Jāpārlūko un jālemj – ko ir vērts noglabāt (plauktos un skapjos, ne atstāt uz dažādām virsmām) un kas jāsviež ārā. Īsts minimālisma stils nozīmē arī “tīru izskatu” – nekādu papīru kalnu. Nekur!
-        Minimālisma stilā interjerā parasti pieturamies pie viena toņa krāsām– pārsvarā gaišajām, jo tas sniedz plašākas telpas un gaismas sajūtu mājoklī. Tiesa, var sabalansēt arī gluži kontrastainus toņus telpā, taču, ar to jābūt uzmanīgiem un jāatceras pats būtiskākais – nākamais – noteikums.
-        Visa ir maz! Telpa ir brīva, vairāk ir tukšās vietas telpā, nekā tās, kas aizņemta ar mēbelēm, augiem un dekoriem. Katra telpa jāiekārto tā, lai tajā būtu izpildītas visas pamata vajadzības, taču ne vairāk. Kvalitatīvi, taču nedaudz. 5 mīkstie krēsli nelielā dzīvojamajā istabā būs par daudz, ja vēlamies minimālisma stilu ieviest savās mājās. Tas, protams, atkarīgs arī no telpas izmēriem, taču pats būtiskākais – lai brīvās telpas ir vairāk, nekā ar mēbelēm aizņemtās.
-        Visbeidzot – var arī nedaudz blēdīties. Telpu var padarīt vizuāli plašāku, izvēlēties daudzfunkcionālas mēbeles, kur kafijas galdiņš var pārtapt par īstu uzkodu galdu, ja nepieciešams, vai krēsls par dīvānu. Plaukts pie ledusskapja var iebīdīties sienā un tā tālāk – galvenais izdoma un vēlme iekārtot savu mājokli patiešām ērtu, patīkamu un ar plašuma sajūtu. Lasi arī šo rakstu: https://www.tvnet.lv/6409639/5-lietas-ko-nekustama-ipasuma-agents-izdaris-labak-par-tevi


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru