piektdiena, 2018. gada 19. oktobris

7 padomi mājokļa iekārtošanai


Skaista, funkcionāla mājokļa iekārtošana nav nekas sarežģīts – neatkarīgi no pieejamiem resursiem, ir daudz vienkāršu lietu, ko var darīt, lai mājoklis būtu patiešām stilīgs. Turpinājumā daži padomi, kas palīdzēs mājokļa iekārtošanā.

Izvēlies stilu
Pirmais un, šķiet, arī grūtākais uzdevums, ir saprast, kādā stilā mājoklis tiks iekārtots. Te iedvesmu var gūt, aplūkojot interjera žurnālus, kā arī internetā pieejamos resursus. Tāpat var aplūkot arī mēbeles internetā (skatīt mājas lapā), kā arī visu citu nepieciešamo, lai gūtu priekšstatu par piedāvājumu un varētu izvēlēties piemērotākos risinājumus.
Pieraksti idejas
Domājot par mājokļa iekārtošanu, vērts piefiksēt dažādas idejas, kā arī darāmo darbu sarakstu, lai sekotu līdzi progresam un varētu ērtāk plānot arī šim mērķim atvēlēto budžetu.
Apgaismojuma izvēle
Viens no veiksmīga interjera noslēpumiem ir pareizi izvēlēts apgaismojums. Vislabāk, lai tas kalpotu vairākiem mērķiem – būtu pielāgojams dažādu noskaņu radīšanai. Piemēram, istabā var ierīkot griestu lustras, sienas lampiņas, kā arī galda lampu.
Izmēģini pirms iegādājies
Daudzi veikali piedāvā iespēju paņemt dažādas lietas, piemēram, mākslas darbus un paklājus, uz mājām un tikai tad izlemt, vai tās iederēsies kopējā mājokļa iekārtojumā.  Šādu iespēju noteikti ir vērts izmantot.
Izveido plānu
Vienkāršākais veids, kā izprast telpas lielumu, ir izstrādāt telpas iekārtojuma plānu vēl pirms došanās uz veikaliem. Izlemiet, kur stāvēs mēbeles un citas nepieciešamās lietas, tad uz grīdas novieto atbilstoša izmēra kartona gabalus – tā varēsi saprast, cik ērts un praktisks būs izvēlētais telpas iekārtojums.
Pievērs uzmanību krēslu izvēlei
Vai zināji, ka veiksmīga interjera iekārtošanā liela nozīme ir krēslu izvēlei? Tiem ir ne tikai funkcionāla nozīme – tie spēj telpai piešķirt īpašu noskaņu, akcentējot kopējo iekārtojuma stilu. Smelies idejas, apskati piedāvājumu un izvēlies tādus krēslus, kas ir ne vien ērti, bet arī stilīgi.
Atvadies no nevajadzīgā
Izvērtē lietas, kas ir Tavā rīcībā – mēbeles, aksesuārus un citas lietas. Atvadies no tām, kas savu laiku ir nokalpojušas vai vairs neiederas interjerā. Reizēm mazāk ir vairāk. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru