pirmdiena, 2018. gada 29. oktobris

Kādos gadījumos auto iegādei izdevīgāks ir kredīts?


Vai vēlies iegādāties savu auto? Kā to izdarīt, ja makā vai bankas kontā bezrūpīgi nestāv pāris tūkstoši eiro? Varbūt tomēr no idejas par savu auto atteikties? Varbūt atlikt tās iegādi uz kādu brīdi nākotnē? Tiesa, kā zināms, jo biežāk atliekam vēlmi vai sapni, jo vairāk samazinās iespēja, ka to piepildīsim vai izdarīsim. Atlikt reizēm nevajag – vien rūpīgi izplānot, ko darīt, lai piepildītu mērķi.

Jā, auto iegāde nav lēts prieks. Arī auto uzturēšana prasa savas izmaksas ik mēnesi, ik gadu, tāpēc par to visu jāpadomā, ja vēlamies iegādāties savu auto un pārstāt pirkt sabiedriskā transporta biļetes. (Starp citu – parēķinot, cik katru mēnesi iztērējam veidā, kā pārvietojamies, piemēram, par sabiedrisko transportu – jau var saprast, ka šādu naudas summu ik mēnesi varēsim veltīt arī auto uzturēšanai).
Bet jāsāk jau ar pirkšanu. Kur ņemt tam naudu - konkrētu summu, kura, visticamāk makā tā vienkārši nestāv? Viens no izmantotiem risinājumiem ir auto kredīts, ko izmanto gana daudzi, kuri vēlas tikt pie sava kārotā jaunā auto. Starp citu, aizdevumu bieži vien izmanto arī situācijās, kad nepieciešams neliels auto remonts (vairāk https://www.crediton.lv/aizdevumi/istermina-aizdevums). Kādos gadījumos labāk ir ņemt auto kredītu, bet citos tomēr nē (labāk izvēloties opciju tomēr iekrāt pāris gadus, kamēr lielākā daļa naudas auto iegādei būs sakrāta).
-        Auto nepieciešams tagad. Dzīvē bieži vien notiek dažādas izmaiņas, un var gadīties tā, ka ar sabiedrisko transportu vai velosipēdu, lai dotos uz darbu, vairs nepietiek – mainās darba vieta un attālums līdz darbam, sabiedriskie transporti nekursē tik bieži un laika patēriņš ir pārāk liels. Tie ir tikai daži argumenti. Ja auto, rūpīgi apsverot, var padarīt ikdienu ērtāku un vieglāku, ietaupot arī tik vērtīgo resursu kā laiku, ir vērts padomāt par auto iegādi kredītā.
-        Izvēloties auto, vērtējam nākotni. Ja skaidri zinām, ka ir stabili ienākumi, kuri (ar lielu pārliecību) tuvākajā laikā nemainīsies, varam domāt par auto pirkšanu kredītā. Turklāt jāizvēlas auto, kas nākotnē neprasīs nesamērīgi lielus ieguldījumus, kas beigās pārsniedz paša auto vērtību, bet pārdot to vairs nevarēs pat ne par tik lielu summu, kā iegādājies.
Izvēlēties kredītu auto iegādei mūsdienās nav nekas neparasts, vien iepriekš jāpārdomā gan kā atmaksāt aizdevumu, gan to, cik daudz izdevumus ik mēnesi prasīs auto, gan arī to, vai šāds lēmums atmaksāsies – vai auto šobrīd ir tik nepieciešams un alternatīvas pārvietojoties izmaksā dārgāk (laika vai naudas ziņā).  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru