pirmdiena, 2018. gada 10. decembris

3 vienkārši paradumi, kas palīdzēs ietaupīt Jūsu naudu


Vai vēlaties doties sen sapņotā ceļojumā? Varbūt vēlaties iegādāties jaunu automašīnu vai nopirkt skaistu dīvānu? Iespējams, vēlaties izremontēt vannas istabu? Lai nu kāds būtu Jūsu mērķis, tam, visticamāk, nepieciešami naudas līdzekļi. Un, ja dzīvojat no algas līdz algai, tad šādu brīvo līdzekļu Jums nav.

Ko darīt, lai ietaupītu naudu un turpmāko laiku, līdz mērķis būs sasniegts, veiktu gudrus un pārdomātus pirkumus ikdienā?

Nosakiet prioritātes

Lai ietaupītu savu naudu, Jums vajadzētu saprast, kur un kam to tērējat pašlaik. Izveidojiet nelielu plānu ar saviem ikmēneša ienākumiem un obligātajiem izdevumiem. Obligātie izdevumi ir dažādi rēķini, aizdevumu atmaksa u.tml. Pēc tam arī veltiet kādu vakaru tam, lai aprakstītu savus izdevumus par pārtiku un citām precēm un pakalpojumiem, kurus esat veicis, piemēram, iepriekšējā nedēļā vai pat mēnesī.
Nākamais solis būtu šo visu informāciju izanalizēt un noteikt prioritātes. Protams, rēķini ir prioritāte. Arī pārtika un apģērbs ir nepieciešams, taču varbūt varat ikdienā izvairīties no našķu iegādes? Varbūt saldēto frī kartupeļu vietā varat izvarīt vai izcept svaigos? Varbūt zīmola apavu vietā varat iegādāties apavus no mazāk zināma brenda? Saprotot, ko varat aizstāt vai no kādiem pirkumiem izvairīties, un nosakot prioritātes, Jūs skaidri zināsiet, kā naudu taupīt tā, lai nenāktos atteikties no ikdienā nepieciešamā.

Gatavojiet kafiju mājās

Ja rītu nevarat iesākt bez kafijas tases, tad labākais, ko varat darīt, ir kafiju gatavot mājās pats, nevis to iegādāties ēstuvē vai degvielas uzpildes stacijā pa ceļam uz darbu. 
Pat nedēļas un mēneša griezumā Jūs būsiet ietaupījis no pāris līdz pat dažiem desmitiem eiro, kas noteikti ir iespaidīgs cipars, kas Jūsu mērķi var palīdzēt sasniegt daudz ātrāk. Tieši tāpat mājās gatavot vajadzētu arī pusdienas, lai nebūtu jātērē nauda par to iegādi kādā kafejnīcā.

Veidojiet iepirkšanās sarakstu

Cik bieži no veikala esat atnācis mājās un atklājis, un šaustījis sevi par to, ka esat nopircis ko nevajadzīgu? Jā, tā gadās ar mums visiem! Taču, ja tiešām vēlaties naudu ietaupīt un iekrāt, neatkarīgi no tā, vai vēlaties iekrāt savām vecumdienām vai kādam konkrētam pirkumam, nedrīkstat ļauties mirkļa vājumam.
Izveidojiet iepirkumu sarakstu iepriekšējā vakarā un, dodoties uz veikalu, pieturieties pie tā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru