otrdiena, 2018. gada 20. novembris

Kādēļ Jums nepieciešams algas pielikums?


Šajā laikmetā finansiālajam aspektam ir milzīga nozīme. Pietiekams ienākumu līmenis ļauj nodrošināt sev atbilstošu dzīves līmeni, īstenot lielākas ieceres vai piepildīt savus sapņus. Ne velti tieši atalgojums ir būtisks kritērijs, meklējot un izvēloties jaunu darbu. Taču arī jau esošajā darbā laiku pa laikam var apspriest algas pielikumu. 

Lūk, dažas situācijas, kad ir vērts padomāt par iespēju lūgt algas pielikumu:
·       Jums ir radušies lielāki izdevumi, piemēram, saistībā ar pārvākšanos uz jaunu dzīvesvietu;
·       Jums bijuši neplānoti tēriņi, kas radījuši deficītu personīgajā budžetā;
·       Jums ir lielākas ieceres vai sapnis, ko vēlaties īstenot
Neparedzētās situācijās vai lielāku plānu īstenošanai var noderēt arī aizdevums, taču tas paredzēts kā īstermiņa risinājums. Plašāku informāciju par aizņemšanās iespējām iespējams atrast kredītdevēju mājas lapā. Taču, ja ir vēlme uzlabot savas dzīves kvalitāti ilgtermiņā, jāpadomā par ienākumu palielināšanu.
Algas pielikums ir šķietami vienkāršs risinājums, tomēr, kā liecina statistika, šādu sarunu uzsākt gatava tikai maza daļa strādājošo. Kādēļ? Lielākais iemesls ir bailes. Protams, šāda veida sarunas var būt biedējošas, taču tam nevajadzētu Jūs apturēt. Turpinājumā daži aspekti, kas varētu palīdzēt.

Apzinieties savu vērtību

Pirms runāt par algas pielikumu, jāapzinās sava vērtība. Te var palīdzēt vidējās algas izpēte konkrētajā nozarē un reģionā, lai saprastu, kāds algas pielikums būtu adekvāts.

Ziniet precīzu summu

Dodoties uz tikšanos ar darba devēju, Jums jau vajadzētu zināt skaidru summu, ko prasīsiet. Ir izpētīts, ka, sarunās nosaucot konkrētu summu, pastāv lielāka iespēja, ka prasītais algas pielikums tiks piešķirts. Tas tādēļ, ka darba devējam radīsies priekšstats, ka esat veicis pastiprinātu izpēti un Jums ir pamatoti argumenti.

Izvērtējiet savu gatavību

Pirms lūdziet algas pielikumu, uzdodiet sev dažus jautājumus – vai šajā darba vietā strādājat pietiekami ilgu laiku? Vai Jūsu sasniegumi ir pārliecinoši? Vai Jūsu darbs ir nesis būtisku ieguldījumu uzņēmumā? Visām atbildēm uz šiem jautājumiem jābūt apstiprinošām.
Sarunai par algas pielikumu svarīgi atbilstoši sagatavoties, taču jābūt gatavam, ka lūgums var tikt noraidīts. Ja lielāki ienākumi ir ļoti būtiski, vērts padomāt arī par rezerves plānu.

1 komentārs:

  1. Piekrītu, patēriņa kredīts ir reāls glābiņš katastrofas gadījumā. Jā, procenti var nebūt zemi, taču aizdevums tiešām ir ļoti ātrs - pēc pieteikuma aizpildīšanas jūs varat saņemt naudu tikai 15 minūtēs, tāpēc tas ir ļoti ērti.

    AtbildētDzēst