ceturtdiena, 2018. gada 29. novembris

Dabai draudzīgi produkti, kas patiesībā ļauj ietaupīt


Mūsdienu cilvēks arvien vairāk sāk aizdomāties par veselīgu un dabai draudzīgu dzīvesveidu. Lielāka uzmanība tiek pievērsta atkritumu šķirošanai, sabiedrība tiek mudināta attiekties no plastmasas iepakojumiem un pārmērīgi daudz plastmasas vai vienreizlietojamu iepakojumu lietošanas. 
Arvien vairāk sabiedrībā tiek vērsta uzmanība uz to, ka jāsāk mainīt sava domāšana un paradumi, lai dzīvotu dabai draudzīgāk, ilgtspējīgāk un arī veselīgāk.

Daudziem jautājums rodas tieši par veselīgo dzīvesveidu. Jo, ja arī varam atteikties no dažādiem ikdienas ieradumiem, kas saistīti ar plastmasu vai neskaitāmajiem iepakojumiem, ko ik nedēļu izmetam ārā, tad lielākas raizes dara tas, ka dabai draudzīgie produkti vai ekoloģiski tīrie un veselīgie produkti maksā dārgi. Līdz ar to, veidojas uzskats, ka dzīvot dabai draudzīgu un veselīgi nozīmē arī paaugstinātas izmaksas. Taču tā nebūt nav, vien jāparēķina līdz un nedaudz jāpēta.
Šeit uzskaitīti daži dabai draudzīgi produkti, kurus izmantojot, patiesībā ietaupīsiet, nevis pārmaksāsiet.
-        Termokrūze un sava sporta ūdens pudele. Lai gan konceptu par ikdienā līdzi ņemamo termokrūzi, kurā ielietais dzēriens ilgāk saglabā savu siltumu, pazīstam jau labu laiku, cilvēki joprojām bieži vien izvēlas iegādāties kafiju degvielas uzpildes stacijās vienreizlietojamajās krūzēs. Pirmkārt, tas izmaksā dārgāk. Ar termokrūzi jāveic tikai viens ieguldījums – jāiegādājas laba un kvalitatīva termokrūze, kura netek, ērti ievietojama somā, labi noslēdzas. Un tas ir vienīgais izdevums. Var lieliski pagatavot kafiju mājās, pirms došanās uz darbu. Nepieciešamības gadījumā to pašu termokrūzi var piepildīt arī ar degvielas uzpildes stacijas kafiju. Taču iztērēto līdzekļu ziņā – vienalga ietaupīsiet. Turklāt rīkojoties dabai draudzīgi – nepatērējot neskaitāmi daudz vienreizlietojamo krūzīšu.
-        Sporta ūdens pudele ir līdzīgs stāsts. Tā vietā, lai katru reizi, kas sagribas padzerties, iegādātos jaunu plastmasas ūdens pudeli, uzpildi savu ūdens pudeli no jebkura ūdens krāna. Pirmkārt, ietaupīsi uz izdevumiem par ūdeni, otrkārt – nepatērēsi šo plastmasas iepakojumu.
-        Kosmētikas līdzekļi. Ik mēnesi kosmētikas, higiēnas un skaistuma līdzekļiem iztērējam ārkārtīgi lielas summas, vienlaikus raizējoties par to, vai tie nav testēti uz dzīvniekiem, kādas vielas ir to sastāvā – vai nav kaitīgi un kopumā, ir vispār veselīgi. Taču šampūns, zobu pasta, sejas krēms vai lūpu krāsa – to visu un vēl daudz ko citu tomēr iegādājamies, turklāt visnotaļ augstās cenās (katru mēnesi metot miskastē ari izlietoto iepakojumu). Arvien izplatītāk kļūst kosmētikas un skaistuma produktu pagatavošana mājas apstākļos. Pamācību ir daudz, tas patiesībā nav nemaz tik sarežģīti, turklāt ar daudz lielāku pārliecību, ka šie līdzekļi patiešām būs dabīgi,  bez kaitīgajām vielām un paredzēti mērķim. Gan zobu pastu, gan šampūnu, gan arī sejas krēmu, skrubi un arī lūpu krāsu var pagatavot mājas apstākļos. Ievietojot vairākas reizes lietojamos traukos izvairāmies arī no daudzo iepakojumu patēriņa. Un viennozīmīgi – ietaupām!
Ja nu gadījumā ir situācija, kad nepieciešams aizdevums, ienāc šeit un uzzini vairāk!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru